Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
woensdag, 24 januari, 2018 - 04:50

Blog van Westerlo.info

Beste wensten voor 2018!

Westerlo.info gaat zeker door in 2018! Nieuwe bloggers, nieuwe fotoreportages en nog veel meer. En inschrijven als handelaar is en blijft voortaan gratis!

Westerlo.info stelt voor: Aartsengel Gabriel Westerlo

Vandaag 3 september 2017 tijdens Westerlo Parelt en Rietfeesten kan je ook zien hoe de restauratie van aartsengel Gabriel zal verlopen. Er zijn ook geleide wandelingen door het Park de Merode. De opbrengst van deze wandelingen gaat naar de verwezenlijking van het replica cultureel erfgoed van het beeld van de aartsengel. 

Op 31 december 2015 werd het beeld van aartsengel Gabriël op het Riet van zijn sokkel geduwd door vandalen. Het beeld wordt nu gerestaureerd. Via crowdfunding wordt bovendien ook een replica gemaakt die in het kapelletje wordt gezet. De crowdfunding gebeurt onder andere aan de hand van een Facebook-pagina opgezet door Bart Keutgens. Bart is een restaurateur van kunstwerken uit Zoerle-Parwijs. Op de Facebook-pagina kan je de geschiedenis en het verkoop van de restauratie volgen, zoals uit onderstaand voorbeeld blijkt:Heerlijk om terug mijn vleugels te hebben. Mijn arm is terug volledig gereconstrueerd (nu nog in het wit), mijn kleur en handen zullen alles terug maken zoals mijn schepper het wilde.

 

Eerste Molenfeesten aan gerestaureerde Beddermolen

Op zondag 6 augustus 2017 organiseerde de Landelijke Gilde van Tongerlo voor het eerst de Molenfeesten. In de voormiddag was er een boerenontbijt, een molenwandeling en een misviering met muziek van fanfare de T-blazers. In de namiddag werden de bezoekers getrakteerd op een optreden van Westelfolk. Naast allerlei activitetien voor kinderen zoals een kinderboerderij en springkastelen konden volwassenen kijken naar korenpikken, vlegeldorsen, oude tractoren en oogstmachines en ploegen met paard. 

De Molenfeesten worden georganiseerd naar aanleiding van de restauratie van de Beddermolen. In 2010 werd de historische molen Beddermolen aangekocht door Kempens Landschap vzw. Wat later ontstond de opportuniteit om de volledige site van de Beddermolen aan te kopen met molenhuis, stal, schuur en bijgebouw. Door een combinatie van subsidies landinrichting en onroerend erfgoed kan deze historische site aangekocht en terug hersteld worden.

De renovatie van de gebouwen is gestart in 2015. Ook de herinrichting van de omgeving is intussen begonnen. Het betreft o.a. de heraanleg oprijlaan en middenplein, plaatsen van recreatieve infrastructuur en groenwerken. Einde van de werken is voorzien in 2018.

De site van de Beddermolen betreft een cultuurhistorisch zeer waardevol domein, dat inherent verbonden is aan de Merode en dus van grote waarde is voor de gemeenschap. De gebouwen behoorden de laatste eeuw toe aan de adellijke familie van Strydonck de Burckel, waardoor ze evenwel afgesloten waren voor het publiek.

Ten slotte nog enkele sfeerbeelden van de Molenfeesten:

Herman De Jonghe nieuwe blogger

Met enige trots stellen we onze eerste Westelbogger voor: Herman De Jonghe. Herman werkte van 1966 tot 2002 als leraar en schooldirecteur aan de Sint-Lambertusscholen. Intussen is Herman echter vooral actief als schrijver van romans. Zijn literair debuut maakte hij in 2008 met de roman Koppenbergblues. Sindsdien publiceerde hij naast nog een roman, vier misdaadromans, verschillende éénakters en zelfs theaterwerk.

De misdaadroman Ondergrond bijvoorbeeld gaat over een bomaanslag op een Burundese familie ondergedoken in een Mechels kraakpand. Ondergrond werd genomineerd voor de Hercule Poirot prijs. Hardnekkige Mist is dan weer geïnspireerd door het werk van Willem Elsschot, meer bepaald Het Dwaallicht, en vertelt het spannende verhaal van een gijzeling in Antwerpen.

Herman heeft een eigen website, en zal uiteraard vooral bloggen over zijn literair werk.

 

Nacht van de 30 plussers op 1 april

Zaterdag 1 april 2017 - en dit is geen aprilgrap (hopelijk) - vindt in de Zoerla de Nacht van de 30 plussers plaats. De muziek wordt verzorgd door de discobars die in de jaren negentig van vorige eeuw nog het mooi weer maakten in Westerlo: Focus, Flatline, en natuurlijk ook het legendarische DB Brazil. Op deze link vind je alle info over dit evenement. Tickets kosten 8 euro, aan de kassa betaal ja 12 euro. Tickets kan je hier online kopen. De deuren gaan reeds open om 20.00 uur, zoals in de goeie oude tijd. De muziek is van de jaren '80, '90 en '00.

Om alvast in de sfeer te komen hier een paar nummers uit de tijd van toen: 

Westerlo.info blaast zijn eerste kaarsje uit!

Westerlo.info - nieuwe versie - bestaat 1 jaar! We wensen al onze bezoekers dit jaar en de mensen die zichzelf hebben ingeschreven op de site, en natuurlijk ook alle mensen van Westerlo een gelukkige nieuwjaar en een spetterend 2017.

Voor Westerlo.info was 2016 een opstartjaar. Bedoeling is om in 2017 op kruissnelheid te komen. Daarvoor hebben we u hulp nodig: schrijf u om te beginnen in als inwoner of als handelaar! Verder zijn we nog op zoek naar medewerkers: meer specifiek voor het maken van fotoreportages. Ook bloggers zijn van harte welkom.

Afbeeldingsresultaat voor gelukkig nieuwjaar

KF Jaak Lemmens repeteert met Gunther Neefs

Afgelopen maandag repeteerde Günther Neefs samen met de Koninklijke Fanfare Jaak Lemmens voor hun concert op zaterdag 12 november in de Zoerla.
Tijdens de pauze poseerde Günther met enkele fans.
Indien u meer wil weten over fanfare Jaak Lemmens, kan u uiteraard altijd hun website bezoeken, of hun openbare Faceboek-groep.

50ste Westelse Folklorefestival zoekt gastgezinnen

Op 13, 14 en 15 augustus 2016 staat Westerlo op zijn kop voor de 50ste editie van het wereldberoemde Folklorefestival. Tijdens deze drie dagen zijn er gastgezinnen nodig voor de opvang van de buitenlandse deelnemers. Voor zij die hierin geïnteresseerd zijn is er een inforavond op vrijdag 24 juni om 20u in de Garve (Asberg 8, 2260 Westerlo). Kandidaat-gastgezinnen kunnen ook altijd een seintje geven via volgend emailadres: festival@diespelewei.be.

Onderstaand filmje geeft nog bijkomende info:

 

 

Uiteraard wordt het Festival zelf ook door ons warm aanbevolen. Hieronder nog een promofilmpje. De Facebookpagina van het Folklorefestival kan je hier vinden.

PERSBERICHT - VSLS Westerlo viert Wereldfeest

Naar tweejaarlijkse traditie werden op donderdag 26 mei 2016 de Sint-Lambertus Middenscholen ondergedompeld in een multicultureel bad tijdens de negende editie van het Wereldfeest. Tijdens deze bijzondere dag maakten de leerlingen van de eerste graad van de Sint-Lambertusscholen – zowel Westerlo Centrum, Veerle als Oosterwijk - kennis met een voor hen minder bekend stukje van de wereld.
 
Tijdens hun ontdekkingsreis doorheen verschillende bijzondere culturen namen de leerlingen deel aan zelfgekozen workshops, die vooral in het teken stonden van de Noord-Zuidverhoudingen. Het aanbod was groot en erg gevarieerd: Aziatische schijngevechten, taiko, wereldkeuken, spectaculaire bamboeconstructies, capoeira, percussie op olievaten,... Het stond allemaal op het programma.
 
Na afloop van de workshops maakten de leerlingen, hun ouders en andere geïnteresseerden op een heuse wereldmarkt kennis met diverse (hulp)organisaties en konden ze proeven van enkele culinaire hoogstandjes uit verschillende landen. Special guests tijdens de wereldmarkt waren Freek en Neel Hannes. Na de aanslagen in Brussel maakten de Olense broers een nummer waarin ze hun medeleven betuigden. Het werd meteen massaal gedeeld op de social media. Tijdens de wereldmarkt tekende ook een delegatie uit India present. Zij zijn momenteel op uitwisseling in de Vrije Sint-Lambertus Bovenschool Westerlo.
 
Deze dag kaderde in het multiculturele project dat de Sint-Lambertus Middenscholen hoog in het vaandel dragen. Via de verschillende workshops maakten de leerlingen immers spelenderwijs kennis met de vele culturen die onze wereld rijk is, maar leerden ze ook over de oneerlijke economische verdeling tussen het noorden en het zuiden.
 

Pagina's

Sponsors

Enquête

Op welke Westelse partij zou u stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Site-activiteit

1 week 2 dagen geleden
1 week 2 dagen geleden
1 week 2 dagen geleden
Westerlo.info heeft Evenement Spellekesavond Femma Voortkapel toegevoegd.
1 week 2 dagen geleden
1 week 2 dagen geleden

Pagina's

Tweets voor en door Westerlo