Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zondag, 18 maart, 2018 - 04:37

Nieuws

donderdag, 22 februari, 2018 - 22:11

Leerlingen Tongelsbos maken brug over vijver

Op BuSO Tongelsbos, school voor buitengewoon onderwijs te Westerlo, werd een zelfgemaakte brug over de nieuwe vijver gelegd. De vijver werd aangelegd om de leerlingen van plant, dier en milieu de kans te bieden om aan biotoopstudie te doen binnen de gemeente Westerlo.

Volledig artikel

donderdag, 22 februari, 2018 - 22:07

Tal van ereplaatsen voor crossploeg Sila

Meer dan honderd leerlingen van de Vrije Sint-Lambertusmiddenscholen Westerlo en Oosterwijk trokken naar Lommel om daar deel te nemen aan de jaarlijkse scholencross. Ze behaalden tal van ereplaatsen en één overwinning. Na afloop trokken ze met zijn allen naar de McDonald’s waar ze de sportieve namiddag met frietjes, hamburgers en kippennuggets afsloten. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zaterdag, 17 februari, 2018 - 11:57

Luister naar Westelse volksverhalen

De tweede editie van het Erfgoedproject ‘Volksverhalen’ vindt opnieuw plaats in de zes Merodegemeenten Aarchot, Diest, Herselt, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo tussen 16 februari en 4 maart. In Westerlo worden Westelse Volksverhalen verteld binnen en in de tuin van het Heemmuseum te Oevel op zondag 18 februari om 14 uur.

Volledig artikel

zondag, 4 februari, 2018 - 19:59

Zijstraat Olenseweg wordt afgesloten met paaltjes

Vanaf dinsdag 6 februari wordt de verkeersveiligheid in de omgeving van het Woonzorgcentrum Vlaspand aan de Olenseweg in Zoerle (Westerlo) verhoogd. Het onverharde zijstraatje naast de Wimp, ter hoogte van Vlasland, dat vaak als sluipweg naar de Olenseweg wordt gebruikt, wordt afgesloten met paaltjes.  De Lijn gaat de bushalte ter hoogte van Vlaspand verbeteren. Er komt een proefopstelling van 12 maanden. Wanneer die voldoet wordt ze definitief en bouwt De Lijn er een verhoogde bushalte. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 4 februari, 2018 - 19:57

1.250 euro subsidies voor BVL-theaterproject Sint-Lambertus Middenschool Westerlo

Het is duidelijk dat de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Westerlo uitstekend werk verricht met de verschillende projecten die worden aangeboden aan de leerlingen van het beroepsvoorbereidende leerjaar (2BVL). Cultuurkuur.be kent een subsidie van 1.250 euro toe aan het theaterproject van de school. 

Volledig artikel

zondag, 14 januari, 2018 - 20:56

Spar viert jubileum met kortingen en gratis lekkernijen

Voor de supermarkt Spar in Oeveldorp is 2018 een speciaal jaar. De winkel bestaat dan al 25 jaar. Om dat te vieren bieden de uitbaters allerlei kortingen en gratis lekkernijen aan. Zij willen zo een streep zetten onder 2017, dat voor hen in mineur eindigde. Uitbaatster Rita Boeckx, een beenhouwer en een leverancier beleefden eind december immers de schrik van hun leven tijdens een gewapende overval.

Volledig artikel

zondag, 14 januari, 2018 - 20:55

Gemeente huldigt personeelsleden op nieuwjaarsreceptie

Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van de gemeente en van het OCMW Westerlo in De Zoerla op vrijdag 5 januari was er weer heel wat volk aanwezig. Bijna 400 personeelsleden schreven zich in voor deze avond met lekker eten, dans en veel plezier.In totaal werden 22 personeelsleden gevierd, waarvan vier met 25 jaar dienst, zeven met 35 jaar dienst en elf die op pensioen gaan. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Volledig artikel

maandag, 8 januari, 2018 - 13:51

Met kano in gracht die op beek begint te lijken

In de Pastorijstraat in Heultje hebben buurtbewoners actie gevoerd tegen de rioleringswerken in hun straat.

Volledig artikel

maandag, 8 januari, 2018 - 13:47

zondag, 31 december, 2017 - 17:56

Huwelijk bij Kultuur²

Toneelgezelschap Kultuur Kwadraat brengt vanaf 17 januari 2018 het toneelstuk 'Een doodgewoon huwelijksfeest' in de polyvalente zaal van Voortkapel. Het gaat over de droom van elk bruidspaar namelijk een huwelijksdag om nooit te vergeten. Maar zelfs met de beste weddingplanner en wanneer er familiegeheimpjes naar boven komen, loopt er al wel eens iets mis. 

Volledig artikel

zondag, 31 december, 2017 - 17:55

Middenschool Oosterwijk schenkt 1.074 euro aan Sterren Voor Ethiopië

Ook in Oosterwijk hebben de leerlingen het hart op de juiste plaats. Voor De Warmste Week van Studio Brussel organiseerde de leerlingenraad van de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Oosterwijk een koekjesverkoop.

Volledig artikel

vrijdag, 15 december, 2017 - 14:36

Charlotte Babalola heeft platendeal beet

Charlotte Babalola, ofwel Char-B, waagde haar kans in The Voice van Vlaanderen, maar raakte niet verder dan de Blind Auditions. Toch heeft zij haar eerste platendeal binnen mét een eerste single.

Volledig artikel

vrijdag, 15 december, 2017 - 14:34

Westelse kunstenaars stellen tentoon in het gemeentehuis

Van 16 tot 31 december vindt in het gemeentehuis van Westerlo voor de vijfenveertigste keer de tentoonstelling van de Westelse kunstenaars plaats. Het wordt opnieuw een erg afwisselende expositie met verschillende kunstvormen van kunstenaars uit de eigen gemeente. De tentoonstelling is te bezichtigen op weekdagen van 9 tot 17 uur en op zaterdagen, zondagen en feestdagen van 14 tot 17 uur. Zin om de kunstenaars te ontmoeten? Dat kan tijdens de vernissage op vrijdag 15 december om 19 uur. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 3 december, 2017 - 12:02

Gemeenten dringen aan op mobiliteitsstudie om verkeersknoop Zuiderkempen te ontwarren

In het licht van de ontsluiting naar de industriezones in Hulshout en Heultje pleit Hulshout voor een mobiliteitsstudie voor de Zuiderkempen. “Daar willen al lang alle gemeentes rond de tafel”, klinkt het.

Volledig artikel

zondag, 3 december, 2017 - 12:01

Guylian Menten strijdt voor goud

Over exact een jaar vecht de twintigjarige Guylian Menten voor de titel in de Bartender Boxing Championship in Schiedam, Nederland. “Het is niet een zoveelste wedstrijd waarin je een cocktail moet maken.”

Volledig artikel

Pagina's

Navigatie

Sponsors

Enquête

Op welke Westelse partij zou u stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Site-activiteit

3 weken 2 dagen geleden
3 weken 2 dagen geleden
3 weken 2 dagen geleden
Westerlo.info heeft Evenement Comedycircus toegevoegd.
3 weken 2 dagen geleden

Pagina's

Tweets voor en door Westerlo