Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zaterdag, 19 augustus, 2017 - 00:01

Nieuws

zondag, 13 augustus, 2017 - 11:01

Seniorenraad zet oud-voorzitters in de bloemetjes

De Gemeentelijke Seniorenraad van Westerlo zette enkele oud-voorzitters in de bloemetjes. Ze werden bedacht met de titel van ere-voorzitter. 

Volledig artikel

zondag, 13 augustus, 2017 - 10:59

Vacatures bij de gemeente

Westerlo heeft opnieuw drie vacatures voor nieuwe medewerkers die mee de gemeente en het OCMW willen uitbouwen. Het gaat over een leidinggevende voor de dienst ict, een teammanager voor de technische dienst en een chauffeur voor de transportdienst. Meer info over de vacatures vind je in Westel Info van september en binnenkort ook op www.westerlo.be. Inschrijven om deel te nemen aan de selectieronden kan tot 20 september. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 30 juli, 2017 - 22:27

Fandag van KVC Westerlo met DJ-set van Yves Van Echelpoel als headliner

De competitiestart in de Proximus League komt stilaan in zicht voor KVC Westerlo. Dit weekend maken de Kemphanen een einde aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de Fandag. Kempenaar Yves ‘Ziet Em Duun’ Van Echelpoel topt de affiche met een DJ-set. 

Volledig artikel

zondag, 16 juli, 2017 - 17:33

Sluitingsdagen gemeentediensten

Omwille van de Nationale feestdag op 21 juli en O.L.V. Hemelvaart op 15 augustus zijn de Kinderclub, de bib, het OCMW, het containerpark en het gemeentehuis gesloten. De bib maakt de brug en is bijgevolg ook gesloten op zaterdag 22 juli. Het secretariaat en de opvanglocaties van de Kinderclub zijn twee weken gesloten van 17 tot en met 21 juli en van 14 tot en met 18 augustus. 

Volledig artikel

zondag, 16 juli, 2017 - 17:32

Beker van Westerlo voetbal

De Beker van Westerlo voetbal is een jaarlijkse voetbaltornooi tussen de Westelse voetbalclubs die aangesloten zijn bij de KBVB. Van half juli tot half augustus zijn er competities voor de eerste elftallen. Dit jaar vinden de wedstrijden plaats op de terreinen van KVV Blauwvoet Oevel. 

Volledig artikel

dinsdag, 4 juli, 2017 - 22:45

Lionsclub steunt Fietsproject De Dreef

Enkele leden van Lionsclub Westerlo - Heist-op-den-Berg overhandigden een gift van 1200 euro aan projecthuis De Dreef. Hiermee steunt Lions het fietsproject voor allochtone en kwetsbare vrouwen in Westerlo.  Frans De Cock en Eddy Meulemans van Lionsclub Westerlo - Heist-op-den-Berg overhandigden een cheque van 1200 euro aan Ilse Warnier en Tatiana Exelmans van het projecthuis De Dreef. Hiermee steunt Lions het fietsproject voor allochtone en kwetsbare vrouwen in Westerlo dat het projecthuis van het OCMW onlangs opstartte. 

Volledig artikel

zondag, 2 juli, 2017 - 14:08

Oevelse wielertoeristen organiseren fietstocht t.v.v. Kom op tegen Kanker

Tot en met 1 oktober kan je deelnemen aan de fotozoektocht van de Oevelse Wielertoeristen. Zij organiseren deze fietstocht t.v.v. Kom op tegen Kanker. De tocht is 28 km lang en gaat via rustige wegen door de gemeente Westerlo.

Volledig artikel

woensdag, 28 juni, 2017 - 14:23

Gemeente Westerlo gaat skatepark bouwen

AGB-Westerlo gaat een skatepark bouwen. Dit zal gebouwd worden naast de toegangsweg aan het zwembad en sporthal op de plaats waar in het verleden een basketbalveldje lag. De bouwaanvraag hiervoor wordt eerstdaags ingediend. Als onroerend erfgoed mee instemt, is het de bedoeling om hiervan snel werk te maken. 

Volledig artikel

woensdag, 28 juni, 2017 - 14:20

Duo dat speed en xtc uit auto gooit, blijft in cel

Een 23-jarige uit Westerlo en zijn 30-jarige kompaan, zonder bekende woonplaats, blijven in een drugsdossier nog minstens een maand in voorarrest. Dat heeft dinsdag de raadkamer in Turnhout beslist.  Het duo vluchtte eind vorige week weg tijdens een verkeerscontrole in Westerlo. De bestuurder pleegde vervolgens verschillende verkeersinbreuken. Bovendien gooiden de twee verdovende middelen uit hun voertuig. Het ging om onder meer 9 gram cannabis, speed, amfetamines en xtc.

Volledig artikel

zondag, 25 juni, 2017 - 10:41

Groot slachthuis mag wel degelijk op industriepark

De bouwvergunning voor het varkensslachthuis De Lokery van nv Sus Campiniae in Oevel blijft behouden. Dat besliste de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Daarmee valt het doek over het aanslepende protest tegen de bouw van het slachthuis, dat er overigens al lange tijd staat. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 25 juni, 2017 - 10:40

Vuur- en rookverbod in Westelse bossen, natuurgebieden en heiden

Het Agentschap Natuur en Bos heeft vandaag risicofase rood afgekondigd voor brandgevaar van bos en heide in heel de provincie Antwerpen. Door de extreme droogte is de toegang tot bossen, heides en natuurgebieden afgeraden. Er geldt ook een volledig vuur- en rookverbod in de Westelse bossen, natuur- en heidegebieden.  

Volledig artikel

zondag, 25 juni, 2017 - 10:37

Kerken blijven kerken in Westerlo

Ook in onze gemeente zijn de gesprekken bezig over de toekomst van de zeven parochiekerken en twee kapelletjes. Enkele weken geleden was er daarom in de parochiekerk van Oosterwijk een open avond waarop de eerste resultaten gepresenteerd werden. Op 26 juni wordt het kerkenplan voorgelegd op de gemeenteraad.

Volledig artikel

zondag, 28 mei, 2017 - 20:38

Gemeente ondersteunt middenstand Westerlo centrum

De gemeenteraad keurde maandag een regeling goed waardoor de lokale middenstand van Westerlo centrum zeker is van de nodige middelen voor kernversterkende activiteiten. De regeling kwam er op voorstel van de middenstand van Westerlo centrum zelf.

Volledig artikel

dinsdag, 23 mei, 2017 - 22:14

Verdachte van inbraak containerpark vrijgelaten onder voorwaarden

Een 26-jarige man uit Grobbendonk is dinsdag vrijgelaten onder voorwaarden. Hij wordt verdacht van een diefstal met braak op het containerpark van Westerlo.  De nachtelijke inbraak dateert van 19 mei. De man wordt eveneens verdacht van het bezit van verdovende middelen. Na zijn arrestatie besliste de onderzoeksrechter hem aan te houden onder elektronisch toezicht. De raadkamer besliste dinsdag dat hij zijn enkelband uit mag doen. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 21 mei, 2017 - 18:53

Verkracht door vriend van kennis

De raadkamer heeft het elektronisch toezicht bevestigd van een 43-jarige man uit Westerlo. De man wordt verdacht van verkrachting van een 16-jarig meisje. De jonge vrouw was een kennis van de partner van de verdachte en het slachtoffer bleef bij de verdachte en zijn partner overnachten op het moment van de feiten. De tiener deed later aangifte van de verkrachting die op 16 mei plaatsvond. De onderzoeksrechter plaatste de verdachte eerder al onder elektronisch toezicht, de raadkamer heeft bevestigd.

Volledig artikel

Pagina's

Sponsors

Enquête

Op welke Westelse partij zou u stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Site-activiteit

Stefan heeft Fotoreportage "Internationaal Folklore Festival 2017" aangepast.
4 dagen 9 uur geleden
Stefan heeft Fotoreportage Internationaal Folklore Festival 2017 toegevoegd.
4 dagen 10 uur geleden
5 dagen 12 uur geleden
Westerlo.info heeft Nieuws Vacatures bij de gemeente toegevoegd.
5 dagen 13 uur geleden
ebabvba heeft zijn profiel aangepast.
5 dagen 13 uur geleden

Pagina's

Tweets voor en door Westerlo