Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
maandag, 8 maart, 2021 - 23:37

Nieuws

vrijdag, 15 maart, 2019 - 18:51

“Parel van de Kempen” weldra in Turkse handen, maar Westerlo houdt identiteit van overnemer nog geheim

KVC Westerlo staat op het punt om in handen te komen van een Turks consortium, dat het overgrote deel van de aandelen van de Kempense club in handen zal krijgen. De gesprekken zitten in de laatste rechte lijn. Het plan dat nu op tafel ligt, is dat ruim 99 ­procent van de aandelen in handen komt van het consortium. De rest blijft in handen van de huidige club­eigenaars, waarbij een vetorecht de ­eigenheid van de club (naam, kleuren, locatie, enz.) moet bewaken.

Volledig artikel

dinsdag, 22 januari, 2019 - 12:32

DAF frist assemblagelijn op

DAF Trucks gaat de assemblagelijn van zijn cabinefabriek in Oevel moderniseren.  Het contract is toegewezen aan het industrieel concern VDL Groep, dat al sinds de jaren vijftig met DAF samenwerkt. Beide bedrijven zijn in Eindhoven gevestigd. De modernisering van de DAF-fabriek in Westerlo past in een meerjarenplan waarmee honderden manjaren werk zijn gemoeid. In 2017 investeerde DAF al 100 miljoen euro in een nieuwe lakstraat in de fabriek Oevel. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

dinsdag, 22 januari, 2019 - 12:29

Voormalige discotheek Reflex staat te koop, mét zwembad erbij

Van 6 tot 14 februari kan je online een bod uitbrengen op de voormalige discotheek Reflex in Westerlo. De instelprijs voor het gebouw met achterliggend zwembad bedraagt 470.000 euro. Ook het gemeentebestuur heeft interesse. Schepen Tinne Wuyts (CD&V) heeft het pand onlangs bezocht, samen met de jonge CD&V-gemeenteraadsleden Laura Tops en Marie Michiels.

Volledig artikel

zondag, 30 december, 2018 - 17:30

Nieuwe sorteerregels voor GFT vanaf 1 januari

Onze gemeente was begin jaren negentig een van de eersten in Vlaanderen om GFT-afval (afval van Groenten, Fruit en Tuin) apart in te zamelen. Dat is een van de redenen waarom de Kempenaren de laagste restafvalcijfers in Vlaanderen hebben. Na meer dan 25 jaar versoepelen de sorteerregels een beetje. Er mag voortaan meer mee met de groene GFT-container. Dat afval wordt op een duurzame manier gerecycleerd.

Volledig artikel

zondag, 30 december, 2018 - 17:27

Stille nacht met geluidsarm en diervriendelijk vuurwerk

Met de jaarwisseling wordt er traditioneel op heel wat plaatsen vuurwerk afgestoken. Toch is dat niet zonder gevaar. Everard ­Pauly uit Oevel (Westerlo) bedenkt vuurwerkprojecten in binnen- en buitenland en raadt aan om cakeboxen te gebruiken in plaats van losse pijlen.(Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 30 december, 2018 - 17:26

‘Geïnteresseerde kopers’ saboteren tweedehandswagen

Met een slinkse truc saboteerden twee mannen de auto van Frederik uit Westerlo om die goedkoper te kunnen kopen. Frederik vertrouwde het zaakje niet en zette de verkoop tijdig stop. De man vreest dat er een bende op pad is. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 4 november, 2018 - 10:50

Nieuwe veilige fietsverbinding tussen Gooreinde en Overwijs

Vrijdag 19 oktober is de aanleg gestart van fietssuggestiestroken op de route Gooreinde-Jagersweg-Overwijs. Er komen brede okergele fietssuggestiestroken aan beide kanten van de straat. En dat vanaf het punt waar men vorige keer gestopt is in Gooreinde in Zoerle-Parwijs ter hoogte van de overgang klinkers-beton tot aan het vrijliggend fietspad van Overwijs-Heksenbrug. Op die manier creëren we zo een nieuwe veilige fietsverbinding. 

Volledig artikel

zondag, 4 november, 2018 - 10:47

Nieuwe jeugdcomplex van KVC Westerlo krijgt stilaan vorm

Begin oktober zijn de werkzaamheden gestart aan het nieuwe jeugdcomplex van KVC Westerlo. Afgelopen week werden 64 eenheden geplaatst met een totale oppervlakte van 1.250 vierkante meter. Over zes maanden moet alles operationeel zijn.

Volledig artikel

dinsdag, 14 augustus, 2018 - 21:44

Auto's branden uit in losstaande garage

Op de Oevelse Dreef in Tongerlo (Westerlo) brak vrijdag rond 17u brand uit in een reeks kleine garages en carports naast een woning.  

Volledig artikel

woensdag, 11 juli, 2018 - 19:29

Zendmast van 30 meter bij voetbalclub KFC Oosterzonen beroert gemoederen

Een groep bewoners van Hoogveld en omgeving in Oosterwijk (Westerlo) is ongerust over de geplande bouw van een pyloon van 30 meter op de terreinen van voetbalclub KFC Oosterzonen. Er wordt volop gewerkt aan bezwaarschriften.

Volledig artikel

woensdag, 11 juli, 2018 - 19:11

Verbod op vuur en roken in alle bossen, natuur en heide

Door het uitzonderlijk droge weer, is er op dit moment groot brandgevaar: code rood. Daarom geldt er een rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heidegebieden in Westerlo. Kampvuur en vuurwerk zijn overal verboden. De toegang tot bossen, natuur- en heidegebieden wordt afgeraden. Ook vragen we aan iedereen, ook jeugdbewegingen en kampen, om extra voorzichtig te zijn bij activiteiten. Laat kinderen nooit zonder toezicht in brandgevoelige gebieden toe.   Verboden

Volledig artikel

dinsdag, 10 juli, 2018 - 19:18

Incident met gevaarlijke stoffen in bedrijf Oevel onder controle

Op de bedrijfsterreinen van Lubrizol in Oevel in de Nijverheidsstraat is een chemisch lek ontstaan. Het gaat om een ladingverlies van een tankwagen op de bedrijfsterreinen. Het poeder dat gelekt is een bijtende stof dat schadelijk is wanneer het in contact komt met water. De brandweer en de civiele bescherming zijn ter plaatse om goedje te verwijderen en heeft een perimeter ingesteld. Brandweer meldt intussen dat het niet meer nodig is dat omwonenden van de Nijverheidsstraat de ramen en deuren gesloten houden.

Volledig artikel

zondag, 1 juli, 2018 - 21:31

Man raakt zwaar verbrand op bouwwerf

Op een bouwwerf in de Nachtegalenstraat in Oevel (Westerlo) is vrijdagochtend rond 10u een arbeider ernstig verbrand geraakt door een steekvlam. Die ontstond toen hij een groot vat wilde openslijpen.

Volledig artikel

zondag, 3 juni, 2018 - 14:40

5000 euro voor projecten studenten

Lionsclub Juweel der Netevallei en Lionsclub Zuiderkempen wil scholieren en scholen sensibiliseren, begeleiden en ondersteunen bij projectwerk waarbij aandacht wordt gegeven aan sociale noden in de ruime regio.

Volledig artikel

Pagina's

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo