Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
donderdag, 2 juli, 2020 - 20:08

1.250 euro subsidies voor BVL-theaterproject Sint-Lambertus Middenschool Westerlo

zondag, 4 februari, 2018

Het is duidelijk dat de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Westerlo uitstekend werk verricht met de verschillende projecten die worden aangeboden aan de leerlingen van het beroepsvoorbereidende leerjaar (2BVL). Cultuurkuur.be kent een subsidie van 1.250 euro toe aan het theaterproject van de school. 

Sinds vorig schooljaar krijgen de BVL-leerlingen geen examens meer. In de plaats hiervan nemen de leerlingen deel aan drie projecten op hun maat. Voor de kerstvakantie staat er het solidariteitsproject op het programma, nadien volgt er het theaterproject en als afsluiter is er het project ‘op avontuur’. Voor het tweedaagse theaterproject zal de school dus subsidies ontvangen als Cultuurkuur DynamoProject zodat de leerlingen nagenoeg kosteloos kunnen genieten van hun 'theaterbad'.

“We willen de leerlingen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met deze cultuurvorm. We willen ze tonen dat theater niet saai is, maar we willen ook niet belerend overkomen. Dat doen we op twee manieren: We laten de leerlingen theater beleven en vervolgens gaan ze zelf theater maken", aldus organisator Robin Peeters. “Het theater laten beleven doen we door een bezoek te brengen aan de Theaterbuurt in Antwerpen met aansluitend de voorstelling 'Het Verloren Voorwerp' van de Roovers en Villanella in DeStudio. Tijdens de tweede dag is het hun beurt om zélf theater te maken. Dat doen we aan de hand van twee workshops van Mooss vzw.”

(Bron: Het Nieuwsblad)

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo