Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zaterdag, 28 november, 2020 - 06:33

18 maanden cel geëist voor vreselijke steekwonden met schaar

dinsdag, 13 december, 2016

De openbare aanklager in Turnhout vorderde vrijdag achttien maanden celstraf tegen Olivier V.L. (21) uit Oevel (Westerlo). In september 2014 bracht hij een kennis vreselijke steekwonden toe met een schaar. 

De feiten dateren van 6 september 2014. Olivier V.L. was toen op stap in Westerlo. In café Pallieter liep hij Hans H. (40) tegen het lijf. In het holst van de nacht vroeg Olivier V.L. of hij bij H. op de PlayStation mocht komen spelen.

De bewoner stemde toe en samen trokken ze naar het appartement in de Nieuwstraat in Westerlo. Aanvankelijk verliep alles zonder problemen. Maar iets voor 8u sloegen bij Olivier V.L. de stoppen door.

“Terwijl mijn cliënt in de zetel lag, ging de beklaagde hem plots met een schaar te lijf”, vertelt meester Joachim Douwen. “Mijn cliënt deed alle moeite van de wereld om de steken af te weren, maar liep ernstige verwondingen op.”

Hans H. werd op drie verschillende plaatsen in het hoofd gestoken en liep ook zware verwondingen op aan armen, handen en borst. Hij vroeg 11.587 euro schadevergoeding. “Deze feiten hadden fataal kunnen aflopen voor het slachtoffer”, zegt aanklager Sofie Bruynickx. “Ik vorder dan ook 18 maanden celstraf en een boete.”

Nadat de dader op de vlucht was geslagen kon de politie hem in de buurt van het jeugdhuis oppakken. De man verklaarde dat hij eerder op de avond drie lijntjes speed had gesnoven.

“Mijn cliënt kampte met ernstige psychiatrische problemen”, zegt meester Roderic Heerman. “Hij heeft al verschillende pogingen ondernomen om zich te laten opnemen in een gespecialiseerde instelling, maar voorlopig zonder resultaat.”

Een jaar na deze feiten ging Olivier V.L. opnieuw door het lint. Met een honkbalknuppel en een vuurwapen, dat later een BB-gun bleek te zijn, viel hij op 27 oktober 2015 verschillende studentenkoten aan Drijhoek in Geel binnen.

De jongeman was toen depressief en hoopte dat de politie hem zou doodschieten. De ‘mirakelman’ kwam in februari van dit jaar weg met een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. Hij moest zich psychisch laten bijstaan.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo