Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 01:17

Club Reflex heropent op 30 april

vrijdag, 22 april, 2016

Vanaf volgende week klinkt er weer muziek uit de boxen van discotheek Reflex, waaronder zelfs de plaatjes van Jelle Van Dael. De discotheek heropent op 30 april de deuren voor het publiek. "We worden bedolven onder mails van ongeduldige bezoekers, dus vollen bak zal het ongetwijfeld zijn", beloven de nieuwe managers.

Bijna 30 jaar lang stond Reflex onafgebroken bekend als dé discotheek van de Kempen. Maar eind vorig jaar kwam daar verandering in. De dancing sloot begin december de deuren en wat later die maand werd ze failliet verklaard. Lesley Colin (37) en Bart Bogaerts (31) voelden toch dat het liedje van Reflex bijlange nog niet uitgezongen was en beslisten om de zaak over te nemen. De nieuwe managers geloven rotsvast in de toekomst van Reflex. "Er wordt gezegd dat het niet goed gaat met de discotheekwereld ja, maar dat geeft ons net de uitdaging om er wél voor te gaan", zeggen de nieuwe managers.

"Het laatste feestje in de Reflex op 5 december heeft bewezen dat deze discotheek zeker nog een toekomst heeft. De zaak zat stampvol toen, op de parking stonden bezoekers in rijen aan te schuiven om binnen te mogen en zelfs op straat moesten auto's aanschuiven om de parking te kunnen opdraaien. Zo'n avond was in de glorietijd een normale avond bij de Reflex. Wij willen de draad van die goede oude tijd weer oppikken", aldus Lesley en Bart. "De mensen zitten ook heel duidelijk op de heropening te wachten. We krijgen constant mails binnen met de vraag wanneer we heropenen. Zelfs toen we onze vacatures openstelden, kregen we direct driehonderd aanvragen binnen, echt zeer veel."

In het weekend van 30 april gaat de danstempel opnieuw open, onder de naam Club Reflex. Slechts een kleine toevoeging, geen naamsverandering. "Dat is zeer bewust. De naam Reflex kent iederéén en dat al 29 jaar lang. Iedereen weet de Reflex liggen. Reflex is gewoon een begrip geworden in al die tijd. Het zou dan ook niet slim zijn om die naam plots te veranderen", zeggen de managers. In de discotheek zelf wordt wel een en ander veranderd. "In 2014 is de mainhall nog wel gerenoveerd, maar de techniek staat niet stil. Muziekboxen en -installaties, de lichten... we voorzien ze allemaal van de nieuwste technieken. Ook zullen alle muren opnieuw geverfd worden", vertelt Bart. "Echte grote veranderingen zullen niet gebeuren. Wel gaan we in de mainhall een VIP-ruimte inrichten waar je onder meer iets rustiger kan fuiven en exclusievere dranken kan bestellen. Aan de gewone togen krijg je bijvoorbeeld Jupiler, in de VIP-zone Stella Artois." De minimumleeftijd voor bezoekers wordt van 16 naar 18 jaar opgetrokken. "Dat is puur praktisch. Het is niet simpel om aan de toog iedereen zijn identiteitskaart te vragen. Als je pas vanaf 18 jaar binnen kan, kunnen er geen misverstanden gebeuren", zeggen de twee mannen.

Op vlak van dj-talent zal er een nieuwe wind waaien. Bekende gezichten van de vorige Reflex zullen zeker nog aanwezig zijn, net zoals ook bij het personeel, maar ook nieuwe namen worden toegevoegd. "Een 90-tal sollicitaties van dj's hebben we gekregen. Keuze genoeg dus", lacht Lesley. "Maar de juiste keuze maken, is enorm belangrijk. Wij willen voor ons publiek een goede mix brengen. Van R&B tot commerciële dance, en hier en daar eens een retro- of housetoets erbij. We werken daarom met een team van een achttal vaste dj's." Creatief manager Lesley zit daar zelf ook tussen onder de naam C-LES. "Ik ben zelf al 20 jaar dj in het discotheekwereldje. Bij het team zitten alleen maar ervaren mensen die al in onder meer Carré, Versuz en La Rocca gedraaid hebben", legt Lesley uit. "Maar we pakken ook uit met echte internationaal bekende dj's zoals Jelle Van Dael (de vroegere zangeres van dancegroep Lasgo, red.). Zij heeft zelfs op TomorrowWorld gespeeld en zal nu maandelijks in Reflex te gast zijn. Met nog andere dj's zoals Dimaro en Robert Abigail lopen gesprekken. Het belooft dus top te worden." De twee managers kondigen meteen ook al aan dat deze zomer de bekende Beach Party weer doorgaat.

Club Reflex opent vrijdag 29 april voor genodigden, op zaterdag 30 april mag iedereen binnen vanaf 22 uur. Wie zich nog graag kandidaat stelt als werknemer kan dat via e-mail naar bartclubreflex@gmail.com. Meer informatie op Facebook: Club Reflex.

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo