Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 02:36

Covergroep gaat na tien jaar stilte terug toeren

donderdag, 3 november, 2016

De Kempense coverband Tush stopte tien jaar geleden met optreden. De agenda was te druk, meer dan 50 optredens op een jaar, de vlam was eruit. Nu, tien jaar later, kriebelt de muziekmicrobe terug. Op zaterdag 5 november zetten ze de Zoerla in vuur en vlam.

“We mogen dan wel allemaal de vijftig gepasseerd zijn, op het podium is dat niet aan ons te zien. Ieder van ons heeft zijn gezinsleven. We leven nog heel intens. Met Tush gaan we niet meer wekelijks de boer op. We doen het nu iets rustiger maar met veel meer enthousiasme. We spelen nog steeds voor onze fans van weleer en hebben een playlist opgesteld met de beste nummers uit ons repertoire van vroeger. We hebben de goede oude koekendoos terug opengetrokken. Zo kennen de mensen ons.”

Zes optredens per jaar 
De draad van weleer terug oppikken en vijftig maal per jaar optreden zal er niet meer in zitten. “We hebben bewust gekozen om slechts zes keer per jaar op te treden. Ons familiaal leven mag er niet meer onder leiden. Weet je dat er destijds bandmembers waren die het communiefeest van hun eigen kinderen gemist hebben wegens een optreden. Zes optredens per jaar gaat het maximum zijn. Collega’s van huidige coverbands moeten dus geen schrik hebben.”

Op zaterdag 5 november speelt Tush in de Zoerla in Zoerle-Parwijs. De deuren gaan open om 20 uur. Het optreden start om 21.30 uur. De inkom bedraagt slechts 2 euro. Fans met een zelfgemaakt Tush t-shirt mogen gratis binnen.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo