Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 19 januari, 2021 - 13:36

Eenrichtingsverkeer door werken aan de Grote Steenweg

woensdag, 22 juni, 2016

Sinds de start van de werkzaamheden aan de Grote Steenweg tussen de Fly-over en Zammel zoeken steeds meer automobilisten, al dan niet met de hulp van hun GPS, een doorgang tussen de Fly-over en Tongerlo. Zo komen ze via de Van Doornelaan terecht in Moestoemaat, Moestoemaatheide en de Heidestraat wat voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgt. 

Deze landbouwwegen zijn er echter niet op voorzien om veel tweerichtingsverkeer te ontvangen. Bij het kruisen van twee voertuigen moet men de rand van de asfaltweg of zelfs de berm al eens gebruiken om door te kunnen. Zeker met het natte weer van de afgelopen weken, zorgt dat voor stukgereden bermen en brokkelt de asfaltrand gemakkelijk af. Ook voertuigen kunnen daardoor beschadigingen oplopen.

Om de wegen en bermen te beveiligen en om de verkeersveiligheid te garanderen wordt daarom vanaf donderdag 23 juni eenrichtingsverkeer ingevoerd in Moestoemaat, Moestoemaatheide en de Heidestraat. Op die manier worden de verkeersstromen van Tongerlo naar de Fly-over en van de Fly-over naar Tongerlo van elkaar gescheiden. Voor tweewielers blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.

  • Moestoemaatheide: eenrichtingsverkeer van Tolhuis naar de Van Doornelaan. Je kan de straat niet meer in via de Van Doornelaan.
  • Heidestraat: eenrichtingsverkeer van Moestoemaat naar Tolhuis. Je kan de straat niet meer in via Tolhuis.
  • Moestoemaat: eenrichtingsverkeer van de Van Doornelaan tot aan de Heidestraat.
  • Moestoemaat: eenrichtingsverkeer van de Melkerijstraat tot aan de Heidestraat.

De werkzaamheden aan de Grote Steenweg duren nog tot begin september. De Vlaamse overheid vervangt het betonnen wegdek tussen de Van Doornelaan en de Wimp. De Grote Steenweg of N19 maakt deel uit van de Kempense Noord-Zuidverbinding tussen Turnhout en Aarschot.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo