Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 02:09

Feest voor 70 jaar chiro Kreato

woensdag, 6 april, 2016

Het is 70 jaar geleden dat in Westerlo-centrum chiro Kreato werd opgericht. Hoogtepunt van het jaar wordt het feestweekend van 8, 9 en 10 april. 

Chiro Kreato telt een honderdtal leden en is gehuisvest langs de Guldensporenlaan in Westerlo waar ze hun lokalen delen met de lokale scoutsgroep. "De chiro van Westerlo maakte in de loop der jaren een grote evolutie door", vertelt oud-hoofdleidster Annemie Schauwaerts (52). "In de beginjaren was het spelen niet de hoofdzaak, maar stond het kerkgebeuren centraal. Gelukkig is dat nu anders. De fundamenten en tradities zijn gebleven, maar het spelen staat nu centraal." Annelien Beheydt (23), het nichtje van Annemie, is momenteel hoofdleidster. "Onze groep telt veel kinderen van oud-leidsters", pikt ze in. "Via hen heb ik vernomen dat ze het tof vinden dat we de spelletjes van weleer nog altijd met hun kinderen spelen. Het enige verschil is dat nu bijvoorbeeld bij een bosspel de gsm zijn intrede gemaakt heeft. Ook de liedjes van toen gebruiken we nog steeds." Roeland Beheydt (51) is sinds tien jaar ouderverantwoordelijke bij Kreato. "Het ledenaantal van Kreato blijft de laatste jaren vrij stabiel", vertelt hij. "Dat heeft ook veel te maken met de leiding die hun taak heel gedreven uitvoert. Hun enthousiasme weerspiegelt zich ook op de chiroleden. Weet je dat we zeven jaar geleden alle zetels weggedaan hebben uit de chirolokalen ? We hebben die toen vervangen door goedkope ikea-zitjes. In de zetel liggen is voor thuis. Financieel is alles nog te doen. We krijgen subsidies van de gemeente en ook het kampvervoer wordt door hen betaald. De gebouwen worden onderhouden door het Heemcomité. Op die manier kunnen de inkomsten van de eigen activiteiten gebruikt worden voor de dagelijkse werking."

Feestprogramma
Op vrijdag 8 april is er een receptie waarop de oud-leiding en kookouders van weleer op uitgenodigd zijn. Zaterdag 9 april start met om 14 uur met een Kubb-tornooi en zijn er optredens van Farce Fatale, The Jetpack Pilots en Pie.p klein. Zondag 10 april wordt er om 11 uur gestart met een misviering. Nadien is er kinderanimatie en een overvloed aan eten en drinken.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo