Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 02:44

Fietsvriendinnen op weekend naar Friesland

dinsdag, 30 augustus, 2016

Negenentwintig fietsvriendinnen uit de regio Westerlo vertrokken deze namiddag met de bus naar Friesland om daar de Elfstedentocht te gaan rijden. De tocht van 240 km spreiden ze over twee dagen. Ze overnachten in een jeugdherberg in Sneek van waaruit ze hun twee etappes rijden. Zondagavond komen ze terug naar huis.

Het was een vrolijk kakelende bende die ons opwachtte aan café De Boez in Voortkapel, de uitvalsbasis van de fietsende vriendinnen. “Vier jaar geleden stuurde ik een sms naar tien vriendinnen met de vraag om eens samen een tochtje met een koersfiets te gaan doen”, vertelt Ilse Van Nueten. “Ze waren alle tien op de afspraak en we vertrokken er volle moed aan. Het werd een hilarische tocht. Eén van de dames reed mee op een gewone fiets met bijna platte banden en dan was er nog iemand wiens zadel onderweg afbrak. Vijf uur later waren we terug bij het vertrekpunt met amper twintig kilometer op de teller, maar wel met een heleboel anekdotes. Een week later waren we reeds met zestien en momenteel tellen we 36 actieve leden.”

De fietsvriendinnen rijden driemaal per week een tocht tussen de 70 en 100 km. Het jongste lid is 16, het oudste lid 69. “De grote diversiteit siert onze groep. We gaan praktisch allemaal werken, zijn mama en genieten van het samen fietsen. We stippelen onze tochten met de GPS uit, alhoewel dat minder en minder gebeurt, want wij vrouwen hebben eigenlijk een goed geheugen.”

De dames overnachten in een jeugdherberg in Sneek van waaruit ze hun trip aanvatten. Zondagavond worden de dames  terugverwacht aan café De Boez. Tijdens een boterhamspekbbq kunnen ze dan hun belevenissen vertellen aan het thuisfront.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo