Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
vrijdag, 5 juni, 2020 - 05:31

Gemeenteraad keurt ontwerp Schoolstraat goed

donderdag, 24 november, 2016

De gemeenteraad heeft het ontwerp voor de herinrichting van de Schoolstraat in Heultje goedgekeurd. Het plan verfijnt de huidige proefopstelling en geeft het een definitief karakter in duurzamer materiaal. 

Er wordt permanent eenrichtingsverkeer ingevoerd vanaf het begin van de parking richting Vinkenstraat. Fietsers in de richting van de Vinkenstraat gebruiken dezelfde rijstrook als auto's. Voor fietsers in de tegengestelde richting is er een ruime fietsstrook in een andere kleur verharding en afgescheiden van de rijweg door smalle paaltjes. Er komen veel minder paaltjes dan in de huidige proefopstelling. Ze worden ook zo geplaatst dat de bewoners steeds vlot op en af hun oprit kunnen.

Ter hoogte van de schoolpoort en vlak achter de lagere school zijn er asverschuivingen met zebrapaden. De oversteekplaats aan de kleuterschool wordt extra gesignaleerd en omegabeugels zorgen ervoor dat auto's niet meer kunnen parkeren op de stoep voor de poort van de kleuterschool. Aan het kruispunt met de Vinkenstraat komen wegmarkeringen om fietsers richting school naar de fietsstrook te leiden.

De aanpassingen kosten 53 500 euro. Voor de start van de werkzaamheden is er nog een infovergadering. De werkzaamheden aan de rijweg vinden plaats op een schoolvrij moment in de loop van 2017 en veroorzaken weinig hinder.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo