Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
donderdag, 2 juli, 2020 - 21:03

Halle luja brengt kerstspel met levensgrote poppen

dinsdag, 13 december, 2016

Onder het motto Halle luja pakt Halle Leeft zondag 18 december om 17u in de kerk van Halle-Zoersel uit met een bijzonder origineel kerstspoppenspel afgewisseld met bijpassende sfeervolle middeleeuwse muziek. 

“We hebben een kerstspel laten schrijven door Rudy Calders dat wordt uitgevoerd met levensgrote poppen die speciaal voor deze voorstelling werden gemaakt. De scènes van het kerstspel worden gespeeld door Figurentheater De Rinkelboom uit Westerlo en worden afgewisseld met sfeervolle muziek van Anno Niem XXL. De muzikanten zingen niet alleen maar worden soms ook mee betrokken in het spel. In totaal beterden vijftien artiesten het podium”, zegt Fries Lefevere, die zelf mee musiceert.

Auteur Rudy Calders verklapt dat het om een modern kerstspel gaat dat geënt is op het bekende kerstverhaal van Maria, Jozef en het Kindje Jezus. De herders worden evenwel vervangers door twee cafégangers en Jezus wordt ook nog opgevoerd als vijfjarige. Hij brengt de broodnodige goede boodschap die voor alle tijden geldt: ‘Ziet elkander gère’.

Halle Leeft houdt de prijs van het kerstconcert bewust laag. Volwassenen betalen 10 euro en kinderen 5 euro. Betalen kan aan de kassa, maar wie vooraf betaalt, kan rekenen op voorbehouden plaatsen.

Info: 0470.60.01.20 of tomsleeuwaert@hotmail.com, 0487.72.09.63 of leentje.vervliet@mac.com

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo