Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
donderdag, 13 december, 2018 - 21:19

Nieuws

zondag, 4 november, 2018 - 10:50

Nieuwe veilige fietsverbinding tussen Gooreinde en Overwijs

Vrijdag 19 oktober is de aanleg gestart van fietssuggestiestroken op de route Gooreinde-Jagersweg-Overwijs. Er komen brede okergele fietssuggestiestroken aan beide kanten van de straat. En dat vanaf het punt waar men vorige keer gestopt is in Gooreinde in Zoerle-Parwijs ter hoogte van de overgang klinkers-beton tot aan het vrijliggend fietspad van Overwijs-Heksenbrug. Op die manier creëren we zo een nieuwe veilige fietsverbinding. 

Volledig artikel

zondag, 4 november, 2018 - 10:47

Nieuwe jeugdcomplex van KVC Westerlo krijgt stilaan vorm

Begin oktober zijn de werkzaamheden gestart aan het nieuwe jeugdcomplex van KVC Westerlo. Afgelopen week werden 64 eenheden geplaatst met een totale oppervlakte van 1.250 vierkante meter. Over zes maanden moet alles operationeel zijn.

Volledig artikel

dinsdag, 14 augustus, 2018 - 21:44

Auto's branden uit in losstaande garage

Op de Oevelse Dreef in Tongerlo (Westerlo) brak vrijdag rond 17u brand uit in een reeks kleine garages en carports naast een woning.  

Volledig artikel

woensdag, 11 juli, 2018 - 19:29

Zendmast van 30 meter bij voetbalclub KFC Oosterzonen beroert gemoederen

Een groep bewoners van Hoogveld en omgeving in Oosterwijk (Westerlo) is ongerust over de geplande bouw van een pyloon van 30 meter op de terreinen van voetbalclub KFC Oosterzonen. Er wordt volop gewerkt aan bezwaarschriften.

Volledig artikel

woensdag, 11 juli, 2018 - 19:11

Verbod op vuur en roken in alle bossen, natuur en heide

Door het uitzonderlijk droge weer, is er op dit moment groot brandgevaar: code rood. Daarom geldt er een rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heidegebieden in Westerlo. Kampvuur en vuurwerk zijn overal verboden. De toegang tot bossen, natuur- en heidegebieden wordt afgeraden. Ook vragen we aan iedereen, ook jeugdbewegingen en kampen, om extra voorzichtig te zijn bij activiteiten. Laat kinderen nooit zonder toezicht in brandgevoelige gebieden toe.   Verboden

Volledig artikel

dinsdag, 10 juli, 2018 - 19:18

Incident met gevaarlijke stoffen in bedrijf Oevel onder controle

Op de bedrijfsterreinen van Lubrizol in Oevel in de Nijverheidsstraat is een chemisch lek ontstaan. Het gaat om een ladingverlies van een tankwagen op de bedrijfsterreinen. Het poeder dat gelekt is een bijtende stof dat schadelijk is wanneer het in contact komt met water. De brandweer en de civiele bescherming zijn ter plaatse om goedje te verwijderen en heeft een perimeter ingesteld. Brandweer meldt intussen dat het niet meer nodig is dat omwonenden van de Nijverheidsstraat de ramen en deuren gesloten houden.

Volledig artikel

zondag, 1 juli, 2018 - 21:31

Man raakt zwaar verbrand op bouwwerf

Op een bouwwerf in de Nachtegalenstraat in Oevel (Westerlo) is vrijdagochtend rond 10u een arbeider ernstig verbrand geraakt door een steekvlam. Die ontstond toen hij een groot vat wilde openslijpen.

Volledig artikel

zondag, 3 juni, 2018 - 14:40

5000 euro voor projecten studenten

Lionsclub Juweel der Netevallei en Lionsclub Zuiderkempen wil scholieren en scholen sensibiliseren, begeleiden en ondersteunen bij projectwerk waarbij aandacht wordt gegeven aan sociale noden in de ruime regio.

Volledig artikel

zondag, 3 juni, 2018 - 14:34

Oud-gemeentesecretaris Raeymaekers overleden

In het Algemeen Ziekenhuis Herentals is Marcel Raeymaekers uit Oevel (Westerlo) overleden. Hij werd 93 jaar.

Volledig artikel

zaterdag, 5 mei, 2018 - 21:46

Herdenking einde Tweede Wereldoorlog

Op dinsdag 8 mei herdenkt men in Westerlo het einde van de Tweede Wereldoorlog. Om 14 uur is er een viering in de Sint-Lambertuskerk van Westerlo. Nadien volgt een bloemenhulde aan het Monument van de gesneuvelden op de Grote Markt en aan het Monument van de politieke gevangenen in de Nieuwstraat.

Volledig artikel

zaterdag, 5 mei, 2018 - 21:44

40 jaar Sint-Michielskoor Oevel

Op Pinkstermaandag 21 mei om 10.30 uur geeft het Sint-Michielskoor van Oevel haar achtste Aperitiefconcert in de kerk van Oevel. Het concert staat helemaal in het teken van hun 40-jarig bestaan.

Volledig artikel

dinsdag, 24 april, 2018 - 12:18

Op abdijentour door de Kempen

Een fantastische replica van Leonardo da Vinci’s ‘Het Laatste Avondmaal’. Een kruidentuin met intrigerende planten als ‘slaapmutsje’ of ‘monnikenpeper’. Of een zalige lunch met brood, bier en kaas op een al even zalig terras… De vernieuwde Abdijenroute betekent ontdekken en genieten. De bewegwijzerde auto- en motorroute verbindt de eeuwenoude norbertijnenabdijen van Tongerlo, Postel en Averbode en de Priorij Corsendonk. Een interessante én inspirerende toeristische trip door de Kempen. Ook voor wie minder mobiel is.

Volledig artikel

dinsdag, 24 april, 2018 - 12:15

Gediplomeerd als Daltonleerkracht

De leerkrachten van Het Leerlabo zijn allemaal met glans geslaagd voor hun opleiding tot gecertificeerde dalton­leerkrachten. De voorbije twee jaar hebben ze een intense opleiding gevolgd bij de Nederlandse daltongoeroe Glenda Noordijk. Onlangs kregen ze daarvoor de kroon op hun werk.

Volledig artikel

maandag, 2 april, 2018 - 20:31

Snelweg tijdje afgesloten na zware klap

Op de E313 richting Antwerpen kwam het in de omgeving van Oevel (Westerlo) op paasochtend rond 0.30u tot een zware aanrijding tussen twee voertuigen. Daarbij vielen twee gewonden.

Volledig artikel

maandag, 2 april, 2018 - 20:28

Vragen bij beheer kasteel

Achter het kasteel van de adellijke familie de Merode in Westerlo zou een Luxemburgse postbusconstructie schuil gaan. Dat beweert de krant De Tijd, dat ervoor naar Luxemburg trok.

Volledig artikel

Pagina's

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo