Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
donderdag, 2 juli, 2020 - 21:23

KVC Westerlo start met ladies voetbalacademie

dinsdag, 5 januari, 2016

Volgend voetbalseizoen start KVC Westerlo met een voetbalacademie voor meisjes. De Kempina's, een meisjesploeg die hoge toppen scheert in een jongenscompetitie, gaat volledig op in dit nieuwe project. 

“Een jaar of vijf geleden was er reeds een denkpiste om een samenwerking met een damesvoetbalploeg uit Tienen aan te gaan”, vertelt Kurt Van Diest, hoofd voetbalopleiding in Westerlo. “Dat is toen uiteindelijk afgesprongen. Het idee om met damesvoetbal te starten is steeds blijven bestaan, maar onze volle aandacht ging eerst naar de verdere uitbouw van onze algemene jeugdwerking. Enkele weken geleden kwamen mensen van de Kempina’s naar ons toegestapt met de vraag of er voor hen plaats was bij KVC Westerlo. Dat bracht meteen de bal terug aan ’t rollen en momenteel staan we al zover dat we vanaf volgend jaar damesvoetbal gaan brengen vanaf U5 tot senioren." 

Steve Herbots, trainer van de Kempina's, stapt mee in het verhaal van ladiesvoetbal bij KVC Westerlo. "Het is een volgende en logische stap in het verhaal van de Kempina's", vertelt Herbots. "We zitten met een getalenteerde kern van 19 speelsters, waarvan er 8 in de provinciale selectie zitten en 3 in de running zijn voor een nationale selectie. Op trainingsgebied en op medisch vlak zetten we met zijn allen een grote stap voorwaarts. De speelsters zijn in ieder geval heel enthousiast en de meeste ouders staan positief tegenover deze nieuwe wending."

Op woensdag 6 januari 2016 is er om 18.30 uur een infovergadering rond het damesvoetbal in Westerlo. Deze gaat door in Club 1000 in 't Kuipje. Alle geïnteresseerde speelsters  en hun ouders zijn hier welkom.

Info : kvcwesterloladies@hotmail.com
(Bron: Het Nieuwsblad)

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo