Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
woensdag, 24 januari, 2018 - 12:32

Nieuws

zondag, 14 januari, 2018 - 20:56

Spar viert jubileum met kortingen en gratis lekkernijen

Voor de supermarkt Spar in Oeveldorp is 2018 een speciaal jaar. De winkel bestaat dan al 25 jaar. Om dat te vieren bieden de uitbaters allerlei kortingen en gratis lekkernijen aan. Zij willen zo een streep zetten onder 2017, dat voor hen in mineur eindigde. Uitbaatster Rita Boeckx, een beenhouwer en een leverancier beleefden eind december immers de schrik van hun leven tijdens een gewapende overval.

Volledig artikel

zondag, 14 januari, 2018 - 20:55

Gemeente huldigt personeelsleden op nieuwjaarsreceptie

Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van de gemeente en van het OCMW Westerlo in De Zoerla op vrijdag 5 januari was er weer heel wat volk aanwezig. Bijna 400 personeelsleden schreven zich in voor deze avond met lekker eten, dans en veel plezier.In totaal werden 22 personeelsleden gevierd, waarvan vier met 25 jaar dienst, zeven met 35 jaar dienst en elf die op pensioen gaan. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Volledig artikel

maandag, 8 januari, 2018 - 13:51

Met kano in gracht die op beek begint te lijken

In de Pastorijstraat in Heultje hebben buurtbewoners actie gevoerd tegen de rioleringswerken in hun straat.

Volledig artikel

maandag, 8 januari, 2018 - 13:47

zondag, 31 december, 2017 - 17:56

Huwelijk bij Kultuur²

Toneelgezelschap Kultuur Kwadraat brengt vanaf 17 januari 2018 het toneelstuk 'Een doodgewoon huwelijksfeest' in de polyvalente zaal van Voortkapel. Het gaat over de droom van elk bruidspaar namelijk een huwelijksdag om nooit te vergeten. Maar zelfs met de beste weddingplanner en wanneer er familiegeheimpjes naar boven komen, loopt er al wel eens iets mis. 

Volledig artikel

zondag, 31 december, 2017 - 17:55

Middenschool Oosterwijk schenkt 1.074 euro aan Sterren Voor Ethiopië

Ook in Oosterwijk hebben de leerlingen het hart op de juiste plaats. Voor De Warmste Week van Studio Brussel organiseerde de leerlingenraad van de Vrije Sint-Lambertus Middenschool Oosterwijk een koekjesverkoop.

Volledig artikel

vrijdag, 15 december, 2017 - 14:36

Charlotte Babalola heeft platendeal beet

Charlotte Babalola, ofwel Char-B, waagde haar kans in The Voice van Vlaanderen, maar raakte niet verder dan de Blind Auditions. Toch heeft zij haar eerste platendeal binnen mét een eerste single.

Volledig artikel

vrijdag, 15 december, 2017 - 14:34

Westelse kunstenaars stellen tentoon in het gemeentehuis

Van 16 tot 31 december vindt in het gemeentehuis van Westerlo voor de vijfenveertigste keer de tentoonstelling van de Westelse kunstenaars plaats. Het wordt opnieuw een erg afwisselende expositie met verschillende kunstvormen van kunstenaars uit de eigen gemeente. De tentoonstelling is te bezichtigen op weekdagen van 9 tot 17 uur en op zaterdagen, zondagen en feestdagen van 14 tot 17 uur. Zin om de kunstenaars te ontmoeten? Dat kan tijdens de vernissage op vrijdag 15 december om 19 uur. (Bron: Het Nieuwsblad)

Volledig artikel

zondag, 3 december, 2017 - 12:02

Gemeenten dringen aan op mobiliteitsstudie om verkeersknoop Zuiderkempen te ontwarren

In het licht van de ontsluiting naar de industriezones in Hulshout en Heultje pleit Hulshout voor een mobiliteitsstudie voor de Zuiderkempen. “Daar willen al lang alle gemeentes rond de tafel”, klinkt het.

Volledig artikel

zondag, 3 december, 2017 - 12:01

Guylian Menten strijdt voor goud

Over exact een jaar vecht de twintigjarige Guylian Menten voor de titel in de Bartender Boxing Championship in Schiedam, Nederland. “Het is niet een zoveelste wedstrijd waarin je een cocktail moet maken.”

Volledig artikel

woensdag, 15 november, 2017 - 14:13

Sofie H. staat terecht voor moord op haar pasgeboren baby, die ze verdronk in wc-pot

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout is vanochtend de rechtszaak gestart tegen Sofie H. (26) uit Westerlo. De vrouw staat terecht voor moord op haar pasgeboren baby.

Volledig artikel

woensdag, 15 november, 2017 - 14:08

Robots nemen DAF over en verhogen productie tot 300 cabines per dag

De toekomst aanschouwt u vandaag bij DAF: daar blinkt de modernste cabinelakstraat ter wereld. In een enorme fabriek kunnen robots de truckcabines in 3.000 verschillende kleuren spuiten. Ze werken er tot 300 per dag af, en daar zijn amper 65 werknemers voor nodig.

Volledig artikel

zondag, 22 oktober, 2017 - 13:42

Provincies nemen regie de Merode over

De afgelopen tien jaren heeft de Vlaamse Landmaatschappij het plattelandsproject de Merode, prinsheerlijk platteland geleid en begeleid. Eind oktober 2017 komt hieraan een einde en wordt deze rol overgedragen aan een nieuw projectteam dat aangestuurd wordt door de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. 

Volledig artikel

dinsdag, 10 oktober, 2017 - 15:56

Nieuwe grachten en riool in Pastorijstraat Heultje

Op 2 oktober start aannemer Hegrola in opdracht van de gemeente met werken in de Pastorijstraat in Heultje. Tussen de Oude Westmeerbeekseweg en de Eksterstraat wordt er onder de rijweg een riolering aangelegd voor de afvoer van vuil water. Ook komen er nieuwe grachten aan beide zijden van de weg voor de opvang en het laten doorsijpelen van regenwater in de bodem. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, 4 tot 6 weken. Er zijn omleidingen voor het verkeer.  

Volledig artikel

dinsdag, 10 oktober, 2017 - 15:52

Nieuwe roman voor Anne-Marie Hooyberghs

De negentiende roman van Anne-Marie Hooyberghs ligt net in de boekhandel. ‘Zoete Wraak’ speelt zich af in de Blaubergse bossen. Het verhaal is er gekomen naar aanleiding van een anonieme brief en een dagboek welke de schrijfster in 2015 in haar brievenbus vond.  “Het is natuurlijk de vraag of het verhaal echt gebeurd is, maar het was zeker interessant genoeg om er een roman over te schrijven”, vertelt Anne-Marie. “Het geheel is een fictief verhaal geworden, maar wel met een kern van waarheid.”

Volledig artikel

Pagina's

Sponsors

Enquête

Op welke Westelse partij zou u stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Site-activiteit

1 week 2 dagen geleden
1 week 2 dagen geleden
1 week 2 dagen geleden
Westerlo.info heeft Evenement Spellekesavond Femma Voortkapel toegevoegd.
1 week 2 dagen geleden
1 week 2 dagen geleden

Pagina's

Tweets voor en door Westerlo