Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 01:08

"Mijn grootste droom? 'Team Lou' even populair als Kiekeboe"

donderdag, 7 april, 2016

Sylvia Tops (20) heeft mogen signeren op de internationale stripbeurs in haar thuisgemeente Westerlo. In amper een dik jaar tijd bracht ze al vier stripalbums uit van 'Team Lou', gebaseerd op de verhalen van haar eigen hondje Lou. "Mijn grote voorbeelden zijn nu mijn collega's. Striptekenaar zijn is een droom die uitkomt", zegt Sylvia, die al duizenden exemplaren van haar albums verkocht.

Samen met striptekenaars uit Italië, Duitsland en Engeland mocht Sylvia afgelopen weekend signeren op de internationale stripbeurs in haar thuisgemeente Westerlo. Ondanks haar jonge leeftijd is de vrouw een gevraagd iemand. "Ik voelde me écht vereerd dat ik tussen al die bekende striptekenaars mocht zitten. Ik kreeg een geweldig compliment van een lezer. 'Als uw kinderen uitgekeken zijn op Jommeke, lees dan Team Lou', zei hij. Soms voelt het echt alsof ik droom", zegt Sylvia. "Op de stripbeurs van afgelopen weekend zat ik bijvoorbeeld samen met Steve Van Bael (striptekenaar van Figaro en ex-medewerker van Studio Kiekeboe, red.), iemand naar wie ik echt opkijk. Ik mag mijn grote voorbeelden nu mijn collega's noemen. Anderhalf jaar geleden was het mijn droom om striptekenaar te worden en nu verdien ik er al mijn geld mee. Het is een voltijdse job. Ik lijk in een sprookje te leven."

De sleutel achter het succes van Sylvia's carrière is 'Team Lou'. Ondertussen ligt het vierde album in de winkel, getiteld 'Het gestolen schilderij'. In elk album speelt Sylvia's eigen hondje Lou de hoofdrol. "Ik dacht aan mijn eigen hond, schetste hem op papier en mijn reeks 'Team Lou' was geboren. Naast Lou'ke tekende ik nog vier andere personages, die zijn gebaseerd op mijn eigen leefwereld", lacht Sylvia. Personage Kim is gebaseerd op Sylvia zelf, Olivia op haar mama en de twee mannen Alex en Boeh zijn haar nonkels. In elke strip gaat Team Lou op avontuur en komen de personages in een mysterie terecht.

"Ik haal alle ideeën uit mijn eigen leven. Elke dag verzin ik scenario's. Ze blijven maar komen. Een voorbeeld: ik zit in de auto met Lou'ke naast mij. Aan de rode lichten zwaai ik naar de mensen en zeg ik: 'Lou'ke nu moet je lachen hé!', waarop mijn hondje begint te knikken. Voilà, een nieuw verhaal is dan geboren", beschrijft Sylvia haar werkwijze. "Het zijn vooral de grappen die ik in mijn verhalen verwerk, die het succes verklaren."

Dankzij haar enorme fantasiestroom is Sylvia nu al met haar 18de album bezig. "Ik heb al meer dan 125 verschillende scenario's in mijn hoofd zitten. Dat gaan allemaal stripalbums voor de komende jaren worden. Het zijn er zoveel dat ik niet eens weet hoelang ik toekom", lacht Sylvia. "Ik wil dat Team Lou voor altijd zal bestaan." Sylvia's strips worden gelezen door kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. "Soms hoor ik de vergelijking met de Kiekeboes. Dat is echt een mooi compliment. Hoewel ik nu mijn droom al beleef, zou het een nóg mooiere droom zijn als mijn stripreeks ooit zo populair wordt als die van mijn grote voorbeeld Merho."

De strips van Team Lou worden uitgegeven door Bonte en zijn bij alle Standaard Boekhandels, Fnac en in de stripspeciaalzaken verkrijgbaar. Info: 'Team Lou' op Facebook.

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo