Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
woensdag, 5 augustus, 2020 - 04:29

Minder woningdiefstallen in 2015

donderdag, 7 januari, 2016

Eergisterenavond controleerden ploegen van de lokale politie Zuiderkempen een verdacht voertuig in de Blauwvoetstraat in Oevel. De wagen met Franse nummerplaat trok door zijn trage snelheid de aandacht van de politieploegen die extra patrouilles deden om inbraken te voorkomen. 

De inzittenden hadden de Servische nationaliteit. In de wagen vond de politie bivakmutsen en handschoenen. De inzittenden werden gearresteerd voor de duur van het onderzoek en werden op last van het parket vrijgelaten. De lokale politie Zuiderkempen vraagt om extra alert te blijven en iedere verdachte handeling onmiddellijk te melden aan het nummer 101. Door de samenwerking met alerte burgers en de extra patrouilles hoopt de lokale politie de diefstallen in woningen te verhinderen.

Uit een nazicht van de gegevensbank blijkt dat er in 2015 in de zone Herselt-Hulshout-Westerlo 25 diefstallen minder in woningen geregistreerd werden. Dit is het laagste aantal diefstallen in woning die werden geregistreerd sedert 2011. Toen werden er 114 diefstallen in woning geregistreerd.In Herselt werden er vorig jaar 39 diefstallen gepleegd, in Hulshout 15 en in Westerlo 66.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo