Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zaterdag, 8 augustus, 2020 - 05:35

Mirakelman moet zich psychisch laten bijstaan

zondag, 14 februari, 2016

Olivier V.L. (20) uit Oevel (Westerlo) wilde naar eigen zeggen dood toen hij eind oktober 2015 in de Geelse studentenbuurt met een neppistool op de politie afstapte. In het duister voelden de inspecteurs zich bedreigd: er werd negen maal op V.L. gevuurd. Gelukkig evenveel keer mis. De jongeman kreeg tien maanden voorwaardelijke cel.

Op het ogenblik van de feiten was Olivier V.L. depressief. “Hij was zijn leven beu en hoopte dat de politie hem zou doodschieten”, verklaarde zijn advocaat bij de behandeling van de zaak.

Olivier V.L trok naar de studentenbuurt in Geel. Aan Drijhoek in Geel drong hij verschillende studentenkoten binnen. Hij bleek gewapend met een honkbalknuppel en een vuurwapen, dat later een BB-gun bleek te zijn, De studenten verwittigden de politie.

Vier politie-inspecteurs kregen het wapen van Olivier V.L. op zich gericht. Daarop opende de politie het vuur. Ondanks het feit dat de agent die de negen schoten afvuurde, miste, bleek er achteraf toch een slachtoffer: de schutter liep zelf lichte gehoorschade op.

De rechtbank veroordeelde Olivier V.L woensdag tot tien maanden voorwaardelijke celstraf, uitgezonderd de maanden dat de jongeman in voorhechtenis bleef.

Voorwaarde is wel dat V.L zich residentieel laat behandelen voor zijn psychische problemen.

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo