Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zaterdag, 5 december, 2020 - 01:23

Nieuwe grachten en riool in Pastorijstraat Heultje

dinsdag, 10 oktober, 2017

Op 2 oktober start aannemer Hegrola in opdracht van de gemeente met werken in de Pastorijstraat in Heultje. Tussen de Oude Westmeerbeekseweg en de Eksterstraat wordt er onder de rijweg een riolering aangelegd voor de afvoer van vuil water. Ook komen er nieuwe grachten aan beide zijden van de weg voor de opvang en het laten doorsijpelen van regenwater in de bodem. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, 4 tot 6 weken. Er zijn omleidingen voor het verkeer.  

De betonnen rijweg wordt enkel aan de kant van de oneven huisnummers opgebroken. Daaronder komt, op een diepte van ongeveer twee meter, de riolering. Aan de Eksterstraat vloeit het vuil water in de bestaande riool onder de straat en verder via de collector onder de Processieweg naar de waterzuivering in Hulshout.

In de folder voor de buurt stond dat de riool onder de kant van de even huisnummer zou komen, maar de ligging van de aansluiting onder het kruispunt met de Eksterstraat heeft ons verplicht om toch naar de kant van de oneven huisnummers uit te wijken

De aannemer legt aan beide kanten van de weg grachten, en dat van de Oude Westmeerbeekseweg tot aan de Eksterstraat. Het proper regenwater wordt in die grachten opgevangen, waarna het kan doorsijpelen in de bodem. Zo verminderen we het risico op wateroverlast en geurhinder.

De grachtoverwelvingen en opritten naar de woningen moeten afgebroken worden. Elk perceel krijgt daarna een nieuwe oprit van maximum 7 meter breed.

  • Voor doorgaand verkeer is er een omleiding.
  • De Pastorijstraat tussen Heultjedorp en de Eksterstraat blijft open, en dat in beide richtingen. In dat deel wordt niet gewerkt.
  • Het kruispunt met de Eksterstraat is altijd open. De Eksterstraat, de Spechtstraat en de Goudvinkstraat kan je dus altijd in via de kant van Heultjedorp.
  • Vanaf de tweede week geldt in de Pastorijstraat tussen de Oude Westmeerbeekseweg en de Eksterstraat eenrichtingsverkeer richting centrum

Meer info:
communicatiedienst gemeentehuis
meldpunt@westerlo.be en 014 53 92 41

(Bron: Gemeente Westerlo)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo