Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 00:54

Nieuwe thuisverpleging van start

zondag, 17 april, 2016

In Tongerlo opent een nieuw centrum voor thuisverpleging. Een groep van dertien verpleegkundigen zal samenwerken met zeven specialisten in verschillende disciplines. De bedenker van het concept is Dirk Laeremans. Hij werkt al 25 jaar rond thuisverpleging. "Bij ons zal de rol van de thuisverpleegkundige veel breder zijn dan verpleegkundige verzorging bieden", legt Laeremans uit.

Het centrum voor thuisverpleging zal zich in de eerste plaats richten op mensen uit Westerlo, Herselt, Hulshout, Olen en Herentals. "Thuiszorg wordt steeds belangrijker. De sterke toename van de vergrijzing, het tekort aan woon- en zorgopvang en de stijgende druk op de ziekenhuizen verhogen de vraag naar thuisverpleegkundigen. Die zijn in veel gevallen vertrouwenspersonen die een belangrijke rol hebben in het leven van zorgvragers. Wij willen deze band extra in de verf zetten. Onze zelfstandige thuisverplegers zullen zeven dagen op zeven paraat staan om een zo goed mogelijke service te bieden."

Opvallend is de samenwerking met zeven specialisten in verschillende disciplines. Deze personen zullen over een consultatieruimte in het centrum beschikken. Het gaat dan om een klinisch psychologe, een diëtiste, een logopediste, een seksuoloog, een pedicure, een orthopedagoog en een ergotherapeut. "De zorgvrager staat te allen tijde centraal. Het is natuurlijk niet zo dat alle specialisten altijd ter plaatse gaan. We zullen telkens uitmaken wie er wordt ingeschakeld en op welke manier er kan geholpen worden."

Een ander aspect waar het nieuwe zorgcentrum veel aandacht aan geeft, is de zogenaamde diabetes-educatie. "Diabetes is een aandoening die je als patiënt dagelijks moet opvolgen. Wij helpen hierbij en leren patiënten alles over diabetes. Tijdens onze opendeurdag zullen mensen gratis hun suiker kunnen laten testen en zo hun diabetesrisico laten bepalen", geeft Laeremans nog mee.

Het centrum vormt het levenswerk van Laeremans. "In de toekomst hoop ik hier nog enkele hoofdstukken aan toe te voegen en dan kan ik binnen een jaar of vijftien de onderneming aan mijn opvolger doorgeven."

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo