Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 01:22

Omgebouwde pizzawagen toont liefde voor Italië

zaterdag, 14 januari, 2017

Het stond in de sterren geschreven dat Jurgen en Ann ooit iets gingen uitwerken rond Italië. ­Jurgen is kok van opleiding en is allang bezig met de typische ‘cucina Italiana’. Ann is vertaler en geeft Italiaanse les aan volwassen. Een perfecte combinatie dus. “Onze vakanties gaan steevast naar Italië”, vertelt Jurgen. “Ik probeer telkens typische gerechten op het bord te toveren. De kneepjes van het vak leerde ik van enkele Italiaanse mama’s, van vrienden en van een pizzaiolo in Toscane. Daar werd de basis gelegd van BuonAPEtito.”

Jurgen en Ann schrijven ook toeristische teksten voor Non Solo?, een Vlaams tijdschrift over Italië, dat eenmaal per jaar verschijnt.

Op een Ape uit 1978 monteerde Jurgen een Italiaanse houtoven zodat ze met hun knalrode karretje op allerlei feestjes échte Napolitaanse pizza’s kunnen bakken.

 “Ik kocht de Ape tweedehands, demonteerde alles en vernieuwde hem tot de driewieler die je hier nu ziet staan. De houtoven liet ik overkomen uit Napels. We doopten het karretje Antonio, naar de eerste eigenaar van de Ape.”

“Ons pizzadeeg wordt gemaakt volgens een authentiek Italiaans recept”, pikt Ann in. “In de zomer hebben we een maand meegedraaid in een pizzeria in Toscane. Daar hebben we de knepen van het vak geleerd. De Italianen waren op het laatst ?verbaasd dat twee Belgen zulke lekkere pizza’s konden maken.” De pizza’s worden volgens de regels van de kunst gebakken in de houtoven, die een uur op voorhand warm gestookt wordt tot op 400 graden Cel­sius. Daarna kunnen we om de twee minuten een pizza afleveren.” 

www.buon-ape-tito.be

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo