Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 02:25

Pidt versterkt de band tussen huishoudhulpen en gezinnen

zondag, 23 oktober, 2016

Dienstenchequebedrijf Pidt heeft 300 huishoudhulpen in de regio rond Westerlo, Herselt en Hulshout. Gisterennamiddag mocht huishoudhulp Ann Geysels uit Heultje een van haar klanten in de bloemetjes zetten.

In de zomer van 2005 bundelden de OCMW’s en de PWA’s van Westerlo, Herselt en Hulshout hun krachten. Bedoeling was om regionale tewerkstelling te creëren en tegelijk tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar huishoudhulpen via dienstencheques. 

“Op elf jaar tijd stellen we bijna 300 mensen te werk en helpen we 1.600 gezinnen in de regio met hulp in hun huishouden”, vertellen Ran Dirickx en Bianca Van Baelen van dienstenchequebedrijf Pidt. “We trachten onze medewerkers voortdurend te motiveren, maar de appreciatie die ze rechtstreeks van hun klanten krijgen is directer en dus zeker zo waardevol. Om de drie maanden gaan we voortaan een klant in de bloemetjes zetten. Die klanten worden genomineerd door de huishoudhulp. Het was huishoudhulp Ann Geysels uit Heultje die Adrienne Versweyvelt en haar zoon Jan Ceulemans (40) uit Houtvenne nomineerde. Ze veroverde het hart van de klant en haar mindervalide zoon.”

Even het huis uit
“Ik ben aangenaam verrast door dit bezoek”, vertelt Adrienne Versweyvelt die al verschillende jaren beroep doet Pidt en huishoudhulp Ann Geysels. “Ann werkt hier drie jaar en veroverde door haar motivatie en enthousiasme dadelijk het hart van mijn zoon. Jan kijkt elke week uit naar de dag dat Ann hier komt poetsen. Daar had ik in het begin een beetje schrik voor. Jan is heel sociaal en heeft overal graag zijn zegje over. Hij commandeert nogal graag. Ann gaat daar heel goed mee om. Dat typeert haar. Als Ann hier is, kan ik met een gerust hart even het huis uit.”

Nooit vrij op maandag
“Hier werken geeft mij hetzelfde gevoel als na een dagtaak terug thuiskomen”, zegt Ann Geysels. “Het klikte meteen tussen ­Adrienne, Jan en mezelf. Ik kreeg hier ook een andere kijk op mensen die aan een rolstoel gebonden zijn. Ik werkte vroeger in de verkoop en daar was die omgang heel anders. Weet je dat ik nooit vrijneem op maandag ? In de herfstvakantie zijn mijn kinderen thuis, maar ik heb op die maandag al opvang voorzien.”

Stukje familie
“Mag ik ook iets zeggen”, komt Jan tussen. “Die vrouwen zwijgen geen twee seconden. Ann is een schatje. Ze doet goed haar werk en verstaat me. We lachen veel, maar ze moet wel haar werk doen. Elk jaar gaan we met zijn drieën uit eten. Hiermee willen we Ann bedanken voor haar goede zorgen. Ann is een stukje familie geworden. Zoals zij is er geen tweede.”

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo