Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zaterdag, 4 juli, 2020 - 11:25

Rotary schenkt 35.000 euro aan To Walk Again

vrijdag, 28 april, 2017

Rotary Club Westerlo verblijdt de stichting To Walk Again van ex-triatleet Marc Herremans met een dikke cheque. De stichting koopt met het geld toestellen voor het postrevalidatiecentrum in het AZ Herentals, dat in september de deuren opent.

Wie heel blij is met de centen is algemeen directeur Kristel Gevaerts van To Walk Again.

“Dat geld kunnen we erg goed gebruiken om hoogtechnologische toestellen te kopen voor het in aanbouw zijnde postrevalidatiecentrum van To Walk Again op de hoogste verdieping van het AZ in Herentals”, zegt Gevaerts.

To Walk Again focust op het belang van bewegen als revalidatie. Bewegen is voor rolstoelgebruikers heel belangrijk voor de bloedsomloop, de spijsvertering en voor het gestel. En gewoon om erbij te horen.”

Met de donatie van Rotary Club Westerlo worden fitness- en bewegingstoestellen gekocht. “Het gaat over apparaten die op maat van de patiënt worden afgesteld”, legt Kristel Gevaert uit. We hebben ook toestellen nodig die de persoonlijke data van de gebruikers opslaan. Zo heb je bijvoorbeeld de rolstoelergometer. Die wordt gebruikt voor mensen met schouder- of rugpijn. Via zo’n ¬toestel leren ze hoe ze hun krachten best verdelen om bepaalde spieren aan te sterken. Al deze toestellen nemen data op die ter beschikking zijn voor medisch onderzoek. Het gaat vaak om hele dure apparaten, van 10.000 tot 224.000 euro.”

Een staprobot aankopen met het gul geschonken bedrag van de Rotary is nog wat hoog gegrepen. “Die kosten nog dubbel zoveel als het bedrag dat we mochten ontvangen”, zegt Kristel Gevaerts, maar ze worden stilaan goedkoper.”

Kristel Gevaerts werkt voor minister Jo Vandeurzen. “De minister was zo vriendelijk om mij voor vier jaar af te vaardigen voor het project van To Walk Again”, vertelt ze. “Ons doel is om uiteindelijk in elke provincie een postrevalidatiecentrum te hebben. Tegelijk willen we nu al met To Walk Again hét referentiepunt zijn op internationale beurzen rond stap¬robots en postrevalidatie. Tenslotte worden wereldwijd nergens meer stappen gezet met de stap¬robots dan in het AZ Herentals.”

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo