Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 01:24

Schooldirecteur krijgt zes maanden cel na vluchtmisdrijf

dinsdag, 1 december, 2015

De politierechter in Turnhout heeft een schooldirecteur uit Geel veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf, twee jaar en drie maanden effectief rijverbod en 18.300 euro effectieve boete. De man reed twee fietsers aan, waarvan er een later overleed, en pleegde vluchtmisdrijf.

Ed Vannuten aan het Turnhoutse gerechtshof.

Ed Vannuten aan het Turnhoutse gerechtshof.

Ed Vannuten reed op 30 januari 2014 Sara Collaer en haar vriend Seppe Van Bree aan op de Zammelseweg in Geel. De directeur van de Sint-Lambertusschool in Westerlo verklaarde dat hij dacht een paaltje te hebben aangetikt, maar in werkelijkheid had hij de fiets van de vrouw en haar vriend aangereden.

Vannuten reed verder zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Hij meldde zich pas vijf dagen later bij de politie, naar eigen zeggen nadat zijn garagist hem op een kapotte buitenspiegel had gewezen. Sara Collaer (27) lag negen maanden in coma en overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.

De rechter acht Vannuten schuldig aan onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. Hij krijgt een jaar en drie maanden celstraf, waarvan zes maanden effectief, een rijverbod van drie jaar en drie maanden, waarvan twee jaar en drie maanden effectief, en een boete van 25.800 euro, waarvan 18.300 euro effectief. (Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo