Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zaterdag, 28 november, 2020 - 05:30

Sofie H. staat terecht voor moord op haar pasgeboren baby, die ze verdronk in wc-pot

woensdag, 15 november, 2017

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout is vanochtend de rechtszaak gestart tegen Sofie H. (26) uit Westerlo. De vrouw staat terecht voor moord op haar pasgeboren baby.

De feiten speelden zich af op 13 juli 2014. Sofie was alleen thuis toen ze beviel van een meisje. Het was haar tweede kindje. Ze beweerde dat de baby dood was geboren, maar een autopsie wees uit dat het meisje nog leefde bij de geboorte. “Het meisje heeft nog 6 à 12 minuten geleefd. Het was perfect levensvatbaar”, haalde de rechter aan tijdens de ondervraging van Sofie H.

De baby stierf uiteindelijk door verstikking in de wc-pot. Ze werd met haar hoofdje in het water van het toilet aangetroffen. De vader van het kind, de toenmalige partner van Sofie H., stelt zich burgerlijke partij tegen de vrouw. Hij vraagt een schadevergoeding van 45.000 euro. Sofie H. had tegen hem gezegd dat ze nog maar vier maanden zwanger was, en dat uit een echo was gebleken dat het kindje een open rug had en een afwijking aan het hoofd.

Ze wilde hem voorhouden dat ze een miskraam had gehad, maar de baby bleek perfect volgroeid, zonder enige afwijking. Volgens de burgerlijke partij is er duidelijk sprake van moord. “Twee dagen voordien heeft ze op internet nog artikels opgezocht over welke straffen er staan op het verwonden van baby’s.” De speurders gaan er vanuit dat de vrouw in die periode het meisje heeft gedood door haar hoofdje in de toiletpot te houden. Het gerecht meent dat de sms’jes op voorbedachtheid wijzen: moord dus.

De vrouw is intussen bevallen van een nieuw kind, bij een andere partner.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo