Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 02:12

Soudal neemt KVC Westerlo over

donderdag, 14 juli, 2016

Siliconen- en lijmfabrikant producent Soudal uit Turnhout heeft de meerderheid van de aandelen van KVC Westerlo verworven. Soudal was al enkele jaren hoofdsponsor van KVC Westerlo. Soudal-topman Vic Swerts wordt voorzitter van de club, maar blijft wel op de achtergrond. Herman Wijnants blijft manager van KVC Westerlo.

“Westerlo heeft de afgelopen jaren een pak overname aanbiedingen gekregen van buitenlandse investeerders maar daar zijn we nooit op ingegaan”, vertelt een opgeluchte Herman Wijnants. “We wilden de eigenheid van de club bewaren en dat is ons nu gelukt met Soudal dat de meerderheid van de aandelen van de club heeft. We kunnen nu professioneler gaan werken en maken deze week nog werk van enkele concrete versterkingen.”

"Dit is geen commerciële aankoop, want onze winst halen we wel uit onze producten”, pikt Vic Swerts in.  “We denken echter dat dit een goed huwelijk kan worden en vinden dit verhaal belangrijk voor onze verankering in de Kempen. Het heeft altijd al geklikt tussen Westerlo en Soudal. Grote veranderingen moet je op korte termijn niet direct gaan verwachten. Maar we willen wel mee onze stempel drukken op het verhaal KVC Westerlo. We willen van Westerlo een stabiele middenmotor maken die in de toekomst af en en toe eens kan pieken.”

(Bron: Het Nieuwsblad)

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo