Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
vrijdag, 4 december, 2020 - 23:57

Toegang op het containerpark met je eID

maandag, 9 oktober, 2017

Vanaf 2 november krijgen inwoners van Westerlo toegang tot het containerpark via hun elektronische identiteitskaart (eID). Je hebt vanaf dan niet langer de speciale container parkkaart nodig

Het containerpark werkt nog steeds op dezelfde manier maar op de plaatsen waar je voordien de containerparkkaart gebruikte (zoals aan de inkom en aan de weegbrug) gebruik je vanaf 2 november je eID. Scholen, bedrijven en verenigingen hebben een chipkaart nodig. Deze ligt voor hen klaar op het containerpark in de Oevelse dreef 35.

Aan de tarieven verandert er niets. Wat wel aangepast wordt vanaf 2 november, is het bedrag dat je betaalt als je een kleine hoeveelheid van een betalende afvalsoort brengt. Als je minder dan 5 kilogram aanlevert van een betalende afvalsoort, wordt dat altijd aangerekend als 5 kilogram. Maar je betaalt hierbij geen forfaitair bedrag meer. Het huidig saldo wordt automatisch overgezet. Je hoeft het saldo dat nu nog op je containerparkkaart staat niet op te gebruiken voor 1 november. Het resterende bedrag wordt automatisch overgezet naar je eID en vanaf 2 november betaal je dus met het saldo dat gekoppeld is aan je eID. Het saldo is gekoppeld aan het gezin, wat wil zeggen dat alle volwassen personen die op hetzelfde adres wonen kunnen betalen met hun eigen identiteitskaart aan hetzelfde saldo.

Extra geld toevoegen aan je saldo, doe je zoals altijd ofwel op het containerpark (alleen met bancontact) ofwel bij het onthaal op het gemeentehuis. Het containerpark in- en uitrijden kan alleen als je saldo groter of gelijk is aan 0. Heb je een negatief saldo? Vanaf 2 november heb je dan geen toegang meer tot het containerpark. Op woensdag 1 november is het containerpark gesloten maar op donderdag 2 november is het containerpark open.

Info : containerpark IOK - 014 54 27 03 of milieudienst gemeentehuis - 014 53 91 70

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo