Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
zaterdag, 8 augustus, 2020 - 05:31

Vandaal crasht tegen paal na lange achtervolging

donderdag, 14 april, 2016

In Westerlo is woensdagochtend een 49-jarige man met zijn wagen tegen een paal gereden na een lange achtervolging door de politie. De man wordt verdacht van een reeks feiten van vandalisme in verschillende politiezones. Hij zou onder meer politiecombi’s beklad hebben met graffitiboodschappen vol krachttermen. De verdachte weigerde een adem- en speekseltest. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. 

“De politie van de zone Hekla verstuurde om iets voor middernacht een signalement van een verdacht voertuig rond een geval van vandalisme met graffiti in het industriepark van Kontich”, zegt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. “Ook in Berlaar, Duffel en Lier werden soortgelijke graffitiboodschappen aangetroffen. Het voertuig werd om 4.25 uur gezien in Lier, waar de politie de achtervolging inzette.”

Tijdens de achtervolging pleegde de bestuurder aan hoge snelheid verschillende zware verkeersovertredingen en probeerde hij volgens het parket zelfs op de politie in te rijden. Uiteindelijk crashte hij na een half uur in Heultje (Westerlo) tegen een paal en kon hij gevat worden. Verder onderzoek moet nog uitwijzen of de man inderdaad verantwoordelijk is voor het vandalisme.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo