Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
donderdag, 28 januari, 2021 - 14:54

Vernieuwde Grote Steenweg (N19) in Geel/Westerlo vrijdag open

donderdag, 8 september, 2016

Het einde van de heraanleg van de Grote Steenweg (N19) in Geel tussen de fly-over (Geel-West) en Zammel is in zicht. Na drie maanden werken is de herinrichting van de verbindingsweg bijna afgerond. Deze week voert de aannemer nog enkele laatste afwerkingen uit zodat de N19 vanaf vrijdagnamiddag (17u) terug opengesteld kan worden voor het verkeer.

Vooraleer de gewestweg vrijdag open kan gaan, voert de aannemer nog enkele laatste afwerkingen uit. Zo worden de middeneilanden nog afgewerkt en vinden er nog herstellingen plaats aan de fietspaden. Ook worden de bermen nog afgewerkt, wordt de werf opgeruimd en worden tot slot de wegmarkeringen op het nieuwe wegdek aangebracht.

"De Grote Steenweg werd sinds begin mei van dit jaar volledig vernieuwd tussen het kruispunt met Van Doornelaan/Vossendaal tot aan de kruising met de rivier De Wimp", vertelt Jef Schoenmaekers. "Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort sterk verbeteren. Om de veiligheid te verhogen werd ook het kruispunt van de Grote Steenweg (N19) met de Tongerloseweg en Liessel hertekend: een T-kruispunt met verhoogde middeneilanden zal de afslagbewegingen veiliger en overzichtelijker maken. Met deze heraanleg investeert de Vlaamse overheid ruim 1,5 miljoen euro in de verkeersveiligheid, het comfort van alle weggebruikers en de leefbaarheid van de omwonenden langs deze belangrijke verbindingsweg."

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo