Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 01:43

Vijf maanden na ongeval overlijdt ondernemer Karel Beneens

woensdag, 6 januari, 2016

Vijf maanden na zijn zwaar verkeersongeval is Karel Beneens van het gelijknamige bouwbedrijf overleden. De man maakte al jaren naam als voorvechter van duurzaam ondernemen. “Zelfs vanuit het ziekenhuis volgde hij zijn projecten op.” 

“Mijn vader voerde een moedige strijd voor herstel en onderging tal van operaties”, zegt Joeri Beneens, de zoon van de gewezen zaakvoerder van Bouwbedrijf Beneens in Olen. “Maar tijdens de kerstvakantie is zijn toestand evenwel onverwacht verslechterd.” Karel Beneens stierf maandagavond in het bijzijn van zijn familie. Hij is 67 geworden.

Op 2 augustus raakte Beneens betrokken in een zwaar ongeval op de Mechelbaan in Putte. Hij reed met zijn motor tegen een voertuig, dat gestopt was om af te draaien. Hij werd nadien nog aangereden door een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. “Vader belandde in een coma waaruit hij pas weken later langzaam ontwaakte.” Maar helemaal goed kwam het niet meer.

De man laat een bloeiend bedrijf achter. Hoewel de opvolging geregeld was, bleef Beneens de afgelopen jaren nog bijzonder actief in het familiebedrijf in Olen. Zijn pensioen schoof hij voor zich uit. Naast het opvolgen van de financiën en enkele grotere woonprojecten, kon hij zich wijden aan zijn grote passie: duurzaam ondernemen.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo