Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
maandag, 8 maart, 2021 - 23:13

Voormalige discotheek Reflex staat te koop, mét zwembad erbij

dinsdag, 22 januari, 2019

Van 6 tot 14 februari kan je online een bod uitbrengen op de voormalige discotheek Reflex in Westerlo. De instelprijs voor het gebouw met achterliggend zwembad bedraagt 470.000 euro. Ook het gemeentebestuur heeft interesse.

Schepen Tinne Wuyts (CD&V) heeft het pand onlangs bezocht, samen met de jonge CD&V-gemeenteraadsleden Laura Tops en Marie Michiels.

“De voormalige discotheek is helemaal ontmanteld, maar het gebouw, dat ik uiteraard nog kende van talloze bezoeken in het verleden, heeft potentieel als ontmoetingsruimte”, zegt Wuyts.

“Er zijn fuifmogelijkheden voor de jeugd en de verenigingen kunnen er ook andere activiteiten organiseren. Uiteraard speelt de financiële haalbaarheid een belangrijke rol. Die gaan we nu snel bekijken.”

Prijskaartje

Veel zal uiteraard al afhangen van het aantal geïnteresseerden dat deelneemt aan de internetveiling.

Het discotheekgebouw met magazijn aan de Boskant ligt volledig in kmo-zone. De grote tuin met zwembad, bekend van de toenmalige beach­party’s, ligt deels in woonuitbreidingsgebied. De gezamenlijke grondoppervlakte van het te koop aangeboden perceel bedraagt 3.370 vierkante meter.

“We gaan eerst contact hebben met de jongeren en de verenigingen en met de buurtbewoners”, zegt schepen Wuyts.

Geen overlast

“Pas nadien gaan we beslissen. Het is niet de bedoeling iets op te starten wat alleen overlast veroorzaakt.”

Over drie weken mag er online geboden worden. Dat zet druk op de ketel. “Want we moeten ook rekening houden met de latere kosten voor de inrichting van het complex”, zegt Wuyts.

Jeugdsentiment

Met zijn in het oog springende gevel is Reflex jeugdsentiment voor duizenden mensen uit de Zuiderkempen en ver daarbuiten.

In december 2015 besliste de toenmalige uitbater Luc Verbeeck de discobollen na 29 jaar stil te zetten. Na een spetterende afscheidsparty werden de boeken neergelegd. De strengere wetgeving, de stijgende personeelskosten en een inbraak waarbij de dieven het gemunt hadden op de ontvangsten van een beachparty, bezegelden het lot van de legendarische danstempel.

“Nadien zijn er nog overnemers gevonden, maar lang heeft het allemaal niet meer geduurd”, zegt schepen Wuyts. “Het zou mooi zijn als we de Reflex nieuw leven kunnen inblazen. De ligging lijkt ons alvast zeer geschikt.”

(Bron: Het Nieuwsblad)

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo