Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 02:15

Wegenwerken tussen Fly-over en Zammel zijn UITGESTELD

dinsdag, 19 april, 2016

De Grote Steenweg N19 naar Zammel is aan een nieuw wegdek toe. Van aan het kruispunt met de Van Doornelaan (DAF) tot aan de Wimp (net voor het centrum van Zammel) gaat de Vlaamse overheid deze gewestweg heraanleggen in doorlopend gewapend beton. Maar in tegenstelling tot eerdere berichtgeving starten deze wegenwerken pas vanaf eind mei, en dus niet vanaf 18 april. Deze werken zijn uitgesteld om de verkeershinder hopelijk te kunnen beperken. Want zo kan de uitharding tijdens het bouwverlof in juli gebeuren in plaats van tijdens de gewone werkmaanden, mits gunsite weersomstandigheden.

Het kruispunt Tongerloseweg-Tolhuis/Liessel krijgt een veiligere herinrichting. De belangrijkste ingreep is dat één tak van het kruispunt (Liessel) afgesloten wordt voor doorgaand verkeer. Dat zorgt voor minder conflicten op het kruispunt en vermijdt sluipverkeer via Liessel. Daarnaast moet de aanleg van vrijliggende fietspaden en middeneilanden het kruispunt veiliger maken voor fietsers.

De Grote Steenweg N19 is de verbindingsweg tussen de Fly-over en Zammel op de grens tussen de gemeente Westerlo en de stad Geel. De weg kruist de grens op dit traject vier keer. De werkzaamheden starten als het weer het toelaat op maandag 18 april en zijn voor het bouwverlof afgerond. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. AWV en de aannemer zorgen voor de communicatie met de omwonenden.

(Bron: Gemeente Westerlo)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo