Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
dinsdag, 7 juli, 2020 - 02:43

Westerlo pakt uit met ambitieus zomeraanbod

maandag, 18 april, 2016

Je vervelen in Westerlo zit er deze zomer zeker niet in. Vorig jaar verdwenen er activiteiten die al jaren meegingen zoals de kasteelfeesten en het Westels Volksfeest. Dit jaar pakt de gemeente echter uit met tal van nieuwe evenementen. Zo programmeert de cultuurraad Radio Modern op het voorplein van het gemeentehuis en opent Toerisme Westerlo het toeristisch seizoen met een heus foodtruckfestival. deelnemers. 

"Toerisme Westerlo, de cultuurraad en de bibliotheek hebben de handen in elkaar geslagen om samen leuke activiteiten op poten te zetten", zeggen Kristel Mariën en Tom Michiels van de toeristische dienst. "Omdat het aanbod zo groot is, hebben we ervoor gekozen om de activiteiten die de gemeente organiseert of waarvan de gemeente partner is te bundelen, om zo duidelijk te kunnen communiceren."

"De verhuis van de toeristische dienst naar de oude dekenij heeft natuurlijk ook voor verandering gezorgd. Deze site is ideaal om in Westerlo meer leven in de brouwerij te brengen. Met 'Westerlo Bruist' en 'Westerlo Parelt' pakken we uit met volledig nieuwe activiteiten", gaat schepen van cultuur en toerisme Kristof Welters verder. 'Westerlo Bruist' is een nieuw feestweekend op het einde van juli rond het gebouw van de toeristische dienst met onder andere vertellingen, openluchtcinema en een familiepicknick. Met 'Westerlo Parelt' willen we de schilderswandeling in een nieuw kleedje stoppen. Ze verhuist van de abdij naar de oude dekenij, en daarbovenop werken we die dag samen met de Sint-Sebstiaansgilde die dan de Rietfeesten organiseert. Een echte win-winsituatie."

"In onze gemeente is er dus heel veel te doen deze zomer, want ook de verenigingen staan natuurlijk in voor tal van activiteiten die telkens succesvol zijn. Ook nieuwe locaties, zoals de Beddermolen, zorgen de laatste jaren voor een boost aan extra activiteiten. Denk maar aan de Z-bar en de Kempense cultuurcentra die op de molensite hun theaterproductie Figaro programmeren", zegt Welters. "We krijgen ook meer en meer vragen om manifestaties toe te laten op het voorplein van het gemeentehuis. Zo wilden de Merodeondernemers hun Tapasfestival De Merode per se voor de eerste keer laten doorgaan in Westerlo voor ons gemeentehuis, waar we direct op in zijn gegaan."

Keuze genoeg dus deze zomer in Westerlo. "Wij hebben geen tijd om op reis te gaan," grappen Paul Hermans en Gizze Van den Eynde, respectievelijk voorzitter van cultuurraad en Toerisme Westerlo vzw. "Wij gaan deze zomer op reis in onze eigen gemeente!"

(Bron: Het Nieuwsblad)

Categorieën: 

Navigatie

Sponsors

Enquete of Kwis

In welk boek van Willem Elsschot spelen de kastelen van de Familie De Merode een rol.

Tweets voor en door Westerlo