Westerlo.info

De site voor en door Westerlo
vrijdag, 18 augustus, 2017 - 23:51

Eerste Molenfeesten aan gerestaureerde Beddermolen

Op zondag 6 augustus 2017 organiseerde de Landelijke Gilde van Tongerlo voor het eerst de Molenfeesten. In de voormiddag was er een boerenontbijt, een molenwandeling en een misviering met muziek van fanfare de T-blazers. In de namiddag werden de bezoekers getrakteerd op een optreden van Westelfolk. Naast allerlei activitetien voor kinderen zoals een kinderboerderij en springkastelen konden volwassenen kijken naar korenpikken, vlegeldorsen, oude tractoren en oogstmachines en ploegen met paard. 

De Molenfeesten worden georganiseerd naar aanleiding van de restauratie van de Beddermolen. In 2010 werd de historische molen Beddermolen aangekocht door Kempens Landschap vzw. Wat later ontstond de opportuniteit om de volledige site van de Beddermolen aan te kopen met molenhuis, stal, schuur en bijgebouw. Door een combinatie van subsidies landinrichting en onroerend erfgoed kan deze historische site aangekocht en terug hersteld worden.

De renovatie van de gebouwen is gestart in 2015. Ook de herinrichting van de omgeving is intussen begonnen. Het betreft o.a. de heraanleg oprijlaan en middenplein, plaatsen van recreatieve infrastructuur en groenwerken. Einde van de werken is voorzien in 2018.

De site van de Beddermolen betreft een cultuurhistorisch zeer waardevol domein, dat inherent verbonden is aan de Merode en dus van grote waarde is voor de gemeenschap. De gebouwen behoorden de laatste eeuw toe aan de adellijke familie van Strydonck de Burckel, waardoor ze evenwel afgesloten waren voor het publiek.

Ten slotte nog enkele sfeerbeelden van de Molenfeesten:

Sponsors

Enquête

Op welke Westelse partij zou u stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Site-activiteit

Stefan heeft Fotoreportage "Internationaal Folklore Festival 2017" aangepast.
4 dagen 9 uur geleden
Stefan heeft Fotoreportage Internationaal Folklore Festival 2017 toegevoegd.
4 dagen 10 uur geleden
5 dagen 12 uur geleden
Westerlo.info heeft Nieuws Vacatures bij de gemeente toegevoegd.
5 dagen 12 uur geleden
ebabvba heeft zijn profiel aangepast.
5 dagen 13 uur geleden

Pagina's

Tweets voor en door Westerlo